78% prezenta la vot la alegerile din aceasta tara europeana. Daca si in Romania ar fi fost la fel, cu totul altfel stateau lucrurile

externe

La alegerile din Norvegia, care au avut loc pe 11 septembrie, au venit in fata urnelor  77,6% dintre cetatenii cu drept de vot. O cifra care pentru Romania pare de neatins, avand in vedere ca la cele mai recente alegeri parlamentare prezenta la vot a fost de numai 39,5%, aproape jumatate fata de norvegieni.

Astfel, PSD isi impune acum politicile scandaloase in domeniul justitiei sau economiei cu numai 17% din voturile romanilor cu drept de vot.

In Norvegia, premierul Erna Solberg, o conducatoare populara, in varsta de 56 de ani, este prima conservatoare care obtine victoria in doua scrutinuri consecutive in ultimii 30 de ani, in aceasta tara bogata cu 5,3 milioane de locuitori.

Dupa un adevarat „thriller electoral”, coalitia sa – alcatuira din conservatori si populisti ”light” din cadrul Partidului Progresului (antimigratie) – a smuls, impreuna cu doua partide mici de centru-dreapta, o majoritate fragila de 89 din cele 169 de mandate ale parlamentului, potrivit rezultatelor oficiale aproape definitive.

”Noi am primit un nou mandat, pe inca patru ani, pentru ca am produs rezultate, am facut ceea ce am promis”, a proclamat Solberg in fata unor activisti elctrizati.

Conservatorii si-au bazat campania pe promisiunea continuarii scaderii impozitelor, cu scopul de a sustine economia, in timp ce opozitia, condusa de laburistul Jonas Gahr Store, a promis cresterea taxelor si impozitelor, mai ales ale celor mai bogati, in vederea reducerii inegalitatilor si consolidarii statului providenta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: