Mesajul lui Dancila adresat lui Klaus Iohannis in privinta participarii la intalnirea de la Cotroceni

politica

Premierul Viorica Dancila a confirmat ca va onora invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a discuta probleme de politica externa, marti, la Palatul Cotroceni.

Dancila i-a transmis si un scurt mesaj lui Iohannis:

”In urma invitatiei transmise, astazi, de catre Administratia Prezidentiala, prim-ministrul Romaniei Viorica Dancila a transmis urmatorul raspuns:

Domnule Presedinte, in cadrul dialogului interinstitutional, am primit invitatia dumneavoastra la consultari pe teme de actualitate de politica externa, respectiv recentele evolutii din Orientul Mijlociu si relatiile bilaterale ale Romaniei cu Statul Israel. Pe aceasta cale, confirm participarea””, e mesajul lui Dancila pentru Iohannis.

In invitatia transmisa de Klaus Iohannis se arata ca: „Avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu evolutii recente din politica externa, in temeiul dispozitiilor art. 86 din Constitutie, va invit pentru consultari in data de 15 mai a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte ce tin de politica externa a Romaniei, inclusiv problematica relocarii ambasadei Romaniei din statul Israel, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita”.

Totodata, in document se precizeaza ca la intalnire premierul poate fi insotit si de ministrii de resort.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: