A murit cel mai varstnic miliardar din lume. La sfarsitul vietii a ajuns la concluzia ca nu lucrurile materiale sunt cele mai importante

externe

Fostul bancher David Rockefeller, cel mai varstnic miliardar din lume, potrivit Forbes Magazine, si nepot al celebrului magnat John D. Rockefeller (1839 – 1937), a murit luni la varsta de 101 ani, relateaza Reuters.

Bunicul sau a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o proeminenta patroana a artelor si cofondatoare a muzeului MoMa.

Locul nasterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia sa detinea cea mai mare resedinta privata din New York, a devenit mai tarziu Muzeul de Arta Moderna (MoMA).

Cei cinci frati ai lui David Rockefeller au murit cu zeci de ani in urma, iar in 2014 si-a incinerat unul dintre copii, decedat intr-un accident de avion.

Forbes estimeaza averea lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari — fiind ‘abia’ al 603-lea miliardar al lumii in topul averilor, dar suficient de bogat pentru a detine mai multe proprietati si o mare colectie privata de arta.

Absolvent de Harvard, el obisnuia sa doneze in fiecare an milioane de dolari.

El a marturisit intr-un interviu acordat revistei Forbes ca a avut o viata minunata si ca este convins ca lucrurile materiale pot contribui la o viata placuta dar, in mod fundamental, daca nu ai prieteni buni si rude care conteaza pentru tine, viata va fi intr-adevar goala si trista, iar lucrurile materiale inceteaza sa mai fie importante.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre:


loading...

Comentarii: