A murit cel mai varstnic miliardar din lume. La sfarsitul vietii a ajuns la concluzia ca nu lucrurile materiale sunt cele mai importante

externe

david-rockefeller

Fostul bancher David Rockefeller, cel mai varstnic miliardar din lume, potrivit Forbes Magazine, si nepot al celebrului magnat John D. Rockefeller (1839 – 1937), a murit luni la varsta de 101 ani, relateaza Reuters.

Bunicul sau a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o proeminenta patroana a artelor si cofondatoare a muzeului MoMa.

Locul nasterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia sa detinea cea mai mare resedinta privata din New York, a devenit mai tarziu Muzeul de Arta Moderna (MoMA).

Cei cinci frati ai lui David Rockefeller au murit cu zeci de ani in urma, iar in 2014 si-a incinerat unul dintre copii, decedat intr-un accident de avion.

Forbes estimeaza averea lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari — fiind ‘abia’ al 603-lea miliardar al lumii in topul averilor, dar suficient de bogat pentru a detine mai multe proprietati si o mare colectie privata de arta.

Absolvent de Harvard, el obisnuia sa doneze in fiecare an milioane de dolari.

El a marturisit intr-un interviu acordat revistei Forbes ca a avut o viata minunata si ca este convins ca lucrurile materiale pot contribui la o viata placuta dar, in mod fundamental, daca nu ai prieteni buni si rude care conteaza pentru tine, viata va fi intr-adevar goala si trista, iar lucrurile materiale inceteaza sa mai fie importante.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre:


loading...