Acuzatii incendiare: Legaturile dintre UNCHIUL lui Coldea (SRI) si afacerea Microsoft

news

Publicatia Catavencii sustine ca unchiul lui Florian Coldea, adjunctul directorului SRI, are legaturi stranse cu persoane cheie din dosarul de coruptie Microsoft.

Catavencii afirma ca unchiul lui Coldea, generalul Gheorghe Dan, a fost director al SC NIRO ’95 IMPEX SA, firma detinuta de Dumitru “Niro” Nicolae, unul dintre personajele cheie ale afacerii Microsoft. Iata ce scrie publicatia:

„Dupa absolvirea Liceului Industrial nr. 11 din Arad, Florian Coldea a devenitt student al Facultatii de Psihosociologie a actualei Academii Nationale de Informatii, facultate pe care ar fi trebuit sa o termine in anul 1995. Asa a si facut, numai ca ghinionul sau, poate, o mai slaba pregatire, l-au impins spre picarea examenului de licenta. Nimic grav, insa, mai ales cand unchiul tau, var cu mama, este generalul Gheorghe Dan, seful UM 0215. Un an de zile petrecut ca subofiter in structurile statului, o a doua incercare de obtinere a licentei, de data asta reusita, si avansarea legala la gradul de sublocotenent, in 1996. Din 1996, de la gradul de sublocotenent, pana in 2005, la gradul de maior, nu e decat un pas foarte mic, mai ales daca acesta se petrece sub privirile binevoitoare ale aceluiasi unchi, Gheorghe Dan. In 2011, cand generalul Dan a trecut in nefiinta, nepotul indelung obladuit era deja general de brigada, doctor in stiinte militare si unul dintre cei mai puternici oameni din Romania. La disparitia sa, fostul sef al doi si-un sfert a lasat un nepot pe deplin realizat, asadar, si un fiu in plina ascensiuune.

Caci fiul generalului Gheorghe Dan este nimeni altul decat Rares Dan, avocatul care a reusit sa obtina pentru clientii sai implicati in dosarul Microsoft (Claudiu Florica si Dinu Pescariu) nu doar neinculparea, ci si pastrarea tuturor banilor obtinuti din aceasta afacere. Mai mult, singurul condamnat doar cu suspendare in prima instanta in cazul Microsoft a fost Dumitru “Niro” Nicolae, cel la a carui firma (SC NIRO ’95 IMPEX SA), generalul Gheorghe Dan a fost director general intre 2005 si 2011”, afirma Catavencii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: