Dacian Ciolos ia in calcul infiintarea unui nou partid: „Ma gandesc foarte serios la modul in care pot sa fiu de folos aici, acasa”

news

Screen Shot 2017-02-18 at 12.11.13

Dacian Ciolos a declarat, sambata, intr-un interviu pentru Europa FM, ca ia in calcul sa infiinteze un nou partid. „Ma gandesc care este modalitatea cea mai eficienta de a fi utili”, a spus Ciolos.

Intrebat de Andreea Esca despre planurile pe termen scurt, Ciolos a prezentat cateva dintre ideile sale.

„Pe termen scurt, urmatorul an, urmatorii 2-3 ani, ma gandesc foarte serios la modul in care pot sa fiu de folos aici acasa, dupa tot ce am invatat in anii astia. Pe de o parte. Pe de alta parte ma gandesc la modul in care pot sa mentin aproape echipa, sau o parte din echipa care s-a incropit anul trecut la guvernare si sa valorificam momentul asta in care traieste societatea din care facem parte. Ma gandesc care este modalitatea cea mai eficienta de a fi utili”, a spus Ciolos.

„Va ganditi sa faceti si un partid? Vad ca sunt foarte multi oameni care sunt revoltati, dar nu vad pe nimeni care sa aiba curajul sa faca un partid”, a intrebat Esca.

„Ba da sigur, ma gandesc si la asta. Pe de alta parte, gandindu-ma sau analizand stadiul la care sunt, ma duce la gandul: uite, in ultimii ani au aparut partide noi Romania, dar toate au ramas cam acolo, se zbat sa intre in Parlament, unele dintre ele nici nu au reusit sa intre. Pe de alta parte, partidele mai vechi sunt hulite. Si atunci ma intreb daca solutia este sa faci un partid nou sau sa gasesti modalitatea sa schimbi modul prin care se face politica indiferent de partid. Pot sa fie partide care sunt deja pe scena.

Sunt mai multe variante: sa stau in afara partidelor si sa incerc sa-mi aduc contributia prin alte forme de organizare la ameliorarea modului in care se face politica sau de a intra intr-un partid si de a incerca, prin exemplul propriu, de a arata ca se poate face politica si altfel. Exista si solutia de a face un nou partid, dar teama mea este ca lumea se plictiseste repede de un alt partid.

(…) Privesc cu teama perspectiva de a intra intr-un partid, de asta nici nu am intrat. Dar nu exclud. Dar o privesc ca pe o provocare. Mi-a fost teama si sa fiu prim-ministru, sa fiu ministru. Faptul ca mi-a fost teama nu inseamna ca nu le-am facut”, a mai spus Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...
  • Apreciez pe Ciolos, dar nu cred ca are stofa de politician. Il mananca aia cu fulgi cu tot. Generatii de harsiti in manareli, si care au alegatorii lor consacrati. Mafia e la putere, in orice oras, comuna, sat.

  • Ovidiu Haidu

    Din pacate manipularea a patruns atat de adanc in constiinta noastra incat ne-a indus convingerea ca doar prin intermediul unui partid poti influenta politicile. Si suntem convinsi ca un om onest care doreste sa-si duca un proiect la bun sfarsit trebuie sa faca parte dintr-un partid si sa fie cel putin la fel de „smecher”. Nu stiu ce inseamna in tarile dezvoltate un partid dar o analiza la nivelul societatii noastre ar arata ca partidele sunt o alternativa organizationala pentru toti cei care nu pot sa acceada la resurse prin vocatie, educatie, experienta si munca. Partidele din Romania sunt organizatii construite pe relatii de cumetrie si grupuri de interese care isi creaza cadrul de capusare a resurselor publice. Consider ca alternativa pentru o Romanie curata ar fi diminuarea influentei partidelor. Poate un parlament cu alesi uninominal nu ar mai fi nevoiti sa-si arate obedienta fata de un pitic care are abilitatea de a aduna oameni cu autobuzul la vot. Iar pentru a echilibra volumul maselor mai putin educate/informate si mobilizate mecanizat, ar fi nevoie sa integram in procesul electoral mai eficient zona virtuala, adica informarea in mediul online si votul electronic. Cred ca aceste doua actiuni ar schimba intr-un termen foarte scurt tot ce inseamna functionarea societatii noastre. Ar fi ca un joc de domino ce ar produce caderea si destructurarea micilor si marilor grupuri, gasti, famigli, feude, mafii locale si nationale. Si daca fara un partid nu putem actiona, atunci acel partid ar trebui sa-si propuna aceste obiective si am putea sa-l numim Noua Ordine (fara legatura cu teoriile conspiratiei)

  • Aneta Lupulet

    cit va mai ginditi cei din piata victoriei nu au un lider ce asteptati