„Am moralul la pamant, sunt lipsit de speranta. Sunt parte a celui mai infect mediu in care am fost vreodata” – Mesaj pesimist in miez de noapte al unui deputat USR

politica

Deputatul USR Iulian Bulai publica un mesaj foarte pesismist privind viitorul Romaniei, in urma votului in forta al coalitiei PSD-ALDE-UDMR pe legile justitiei.

„Pentru prima data de cand am intrat in Parlamentul Romaniei, ma voi culca fara sa am speranta pentru Romania. Nu am capitulat. Pur si simplu ma culc fara speranta ca romanii inteleg ce se intampla acum cu tara lor. Poate ca peste 3 ani, romanii vor alege mai bine. Acum sunt lipsit de speranta. Adica am moralul la pamant. Sunt parte a celui mai infect mediu in care am fost vreodata. Toate valorile sunt rasturnate.

Sunt super multumit de colegii mei din USR, dar suntem un David impotriva lui Goliat. Ca politician, nu este strategic sa iti arati vulnerabilitatile, dar pur si simplu in seara aceasta am atins pragul de jos.

Regele e mort pe catafalc. Justitia e ingropata si ea. Reforma din interior a PSD este o iluzie fata de care mi-as dori sa ma insel. In strada au fost doar 70 de oameni in seara asta. UE nu ne sustine destul. Plus ca se asteapta ca noi sa mutam muntii din loc. Si pana de curand tot noua ni s-a reprosat ca nu facem destul. Chestia asta roade. In fiecare zi. Cate putin.

Si pleci de la Parlament cu un nod in gat. Aproape in fiecare zi. Am imbatranit deja cu 4 ani mai repede. Vreau sa am speranta. Dar nu pot. Iesiti dragilor la vot peste 3 ani daca vreti sa nu plecam toti din tara asta”, a scris deputatul Iulian Bulai pe Facebook.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri seara cu 177 voturi ”pentru” (PSD, ALDE, UDMR) si 78 voturi ”impotriva” (PNL, USR) legea 317/2004 privind functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, urmand ca actul normativ sa fie transmis Senatului, care este forul decizional in acest caz. Legea a trecut in forma adoptata de comisia speciala, fara a-i fi adusa nicio modificare in plen. Este ultimul act normativ din pachetul celor trei legi ale Justitiei modificate de comisia speciala condusa de Florin Iordache si adoptate de Camera Deputatilor.

Dezbaterea si votul pe articole la legea 317/2004 au durat peste doua ore si s-au desfasurat potrivit noului regulament al Camerei Deputatilor adoptat in prima parte a zilei.

Din cauza unei defectiuni a sistemului de vot electronic, votul pe amendamentele admise si pe articole a fost dat prin ridicare de maini, iar votul final s-a dat prin apel nominal.

PMP nu a participat nici la dezbaterea pe articole, nici la votul final, dupa ce deputatii formatiunii au parasit sala de plen acuzand ca trei sferturi dintre cei care vor vota o vor face “ca oile”, la indicatiile liderului de partid.

Liviu Dragnea si Mihai Tudose au fost si ei absenti, atat de la dezbaterea legii, cat si de la votul final.

Actul normativ urmeaza sa fie transmis Senatului, care este forul decizional in acest caz.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: