Ambasada SUA taie avantul penalilor PSD care urmaresc schimbarea legilor si amnistie. Mesaj puternic care nu lasa loc de interpretari

news

Ambasada SUA a dat publicitatii un mesaj puternic de sustinere „ferma” a presedintelui Klaus Iohannis in privinta consolidarii satului de drept si a luptei contra coruptiei. Mesajul vine in contextul initiativelor PSD privind modificari ale codurilor penale si initierii unei legi a amnistiei.

In debutul mesajului, ambasada SUA felecita noul guvern, insa apoi tine sa sublinieze apasat ca „parteneriatul nostru se bazeaza si pe angajamentul fata de buna guvernare si de consolidarea statului de drept”.

„Ambasada Statelor Unite ale Americii felicita noul Guvern si noul Parlament al Romaniei. Asteptam cu interes sa colaboram cu prim-ministrul Sorin Grindeanu si cu membrii cabinetului sau pentru a dezvolta si mai mult Parteneriatul nostru Strategic, al carui scop este cresterea securitatii comune, sporirea prosperitatii reciproce a natiunilor noastre si consolidarea institutiilor democratice.

Parteneriatul nostru se bazeaza si pe angajamentul fata de buna guvernare si de consolidarea statului de drept. De asemenea, Statele Unite sustin ferm eforturile presedintelui Klaus Iohannis si ale institutiilor judiciare si de aplicare a legii in aceste privinte. Ii indemnam pe toti reprezentantii ramurilor executiva, legislativa si judiciara din Romania sa colaboreze pentru a continua lupta tarii impotriva coruptiei si pentru a asigura credibilitatea conducerii si institutiilor Romaniei”, este mesajul ambasadei SUA la Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: