Ambasadorul SUA: „Presedintele Iohannis a luat o decizie CURAJOASA”

news

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a declarat luni, in cadrul unui dialog cu studentii ai Universitatii din Bucuresti, ca presedintele Klaus Iohannis a luat o „decizie curajoasa” prin sustinerea unui guvern de tehnocrati.

„Conducerea politica si, in mod special, presedintele Iohannis au avut o sarcina foarte dificila. Cred ca ceea ce a perceput presedintele Iohannis a fost ca oamenii din Romania vor o noua directie pentru aceasta tara, iar in aceasta circumstanta, avand in vedere ca vor fi alegeri parlamentare anul viitor, el a decis sa creeze un Guvern din care sa nu faca parte membri ai partidelor parlamentare, ci un grup de experti democrati, care sa incerce sa guverneze tara pentru anul care vine. A fost o decizie curajoasa. Daca va fi de succes (..) cred ca ar trebui sa aiba sustinerea Parlamentului pentru a lua decizii importante care vor imbunatati administratia publica in Romania, pentru a continua lupta impotriva coruptiei, sa mentina alianta Romaniei cu NATO, statutul de membru al UE si parteneriatul strategic cu SUA. Daca va fi de succes, ar putea imprima o noua directie acestei tari”, a spus ambasadorul SUA.

El a sustinut ca actiunile care au urmat tragediei din clubul Colectiv au fost insufletitoare, in contextul in care zeci de mii de romani au iesit pe strazile Bucurestiului si ale altor orase, „in liniste, in spiritul participarii civice”, solicitand ca Romania sa fie orientata spre un viitor mai bun, mai prosper, mai putin corupt.

„Cred ca modul in care s-au desfasurat demonstratiile si cererile articulate in timpul acelor demonstratii au fost foarte insufletitoare. Iar consecinta a fost schimbarea de Guvern. Depinde de Romania sa decida daca acele obiective vor fi puse in aplicare de catre institutiile democratice. SUA, in calitate de partener, aliat si prieten al Romaniei, sunt optimiste in ceea ce priveste viitorul acestei tari. Scopul nostru este o Romanie puternica, prospera si democratica, o Romanie care sa fie un aliat puternic, un partener si un prieten al SUA”, a spus Klemm.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


loading...

Comentarii: