Antena 3 anunta cu satisfactie cum vrea coalitia PSD-ALDE sa o oblige pe Kovesi sa vina in Parlament pentru a fi anchetata de Dragnea

politica

Parlamentarii decid astazi componenta Comisiei de ancheta pentru alegerile din 2009. O informatie este insa certa, Liviu Dragnea va fi presedintele, anunta Antena 3. Surse spun ca alesii ar urma sa modifice regulamentul ca sa-i oblige pe cei in cauza sa vina la audieri pentru ca acum nici macar amenda nu primesc.

Dan Andronic a anuntat ca va face noi dezvaluiri. In fata comisiei ar mai trebui sa vina Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea si Gabriel Oprea si asta pentru ca sunt protagonistii dezvaluirilor facute de jurnalistul Andronic.

Regulamentul Camerei Deputatilor in cazul comisiilor:

– In conditiile in care se considera necesara clarificarea cauzelor si imprejurarilor in care s-au produs evenimente sau au avut loc actiuni cu efecte negative, precum si stabilirea concluziilor, raspunderilor si masurilor ce se impun, Camera Deputatilor poate hotari initierea unei anchete parlamentare.

– Anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activitati care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se afla pe rolul unor instante de judecata.

– O ancheta parlamentara inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activitatile care constituie obiectul ei, situatie in care Biroul permanent al Camerei Deputatilor anunta organele de urmarire penala ca pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul in speta, aflate in arhiva Camerei Deputatilor.

– In vederea audierii, Comisia de ancheta parlamentara poate cita orice persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei.

– Persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: