Armand, dezvaluiri din CULISE: „Contractul Romaniei cu Bechtel, tribut platit ca VASALI”. Cum i-a aparat pe romani

externe

Clotilde Armand face dezvaluiri incendiare despre relatia pe care Bechtel a avut-o cu statul roman. In calitate de reprezentant al firmei Egis, care a lucrat cu Bechtel, Armand spune ca americanii ii tratau cu „superioritate” pe reprezentantii statului roman.

„In relatia cu firma Bechtel, statul roman nu detinea expertiza necesara negocierii. Bechtel este o divizie a complexului militaro-industrial american, cu o cifra de afaceri anuala de 37 de miliarde de dolari, un sfert din PIB-ul Romaniei. Directorii Bechtel se comporta diferit fata de orice interlocutor familiar functionarilor CNADNR sau firmelor romanesti. Aveau o atitudine de superioritate si exploatau situatia avantajoasa in care se gaseau, tratand statul roman ca pe un vasal, contractul Bechtel fiind efectiv un fel tribut platit in virtutea unui tratat de vasalitate. In fata lor, statul roman avea nevoie de reprezentanti de calibru, pe care i-a pus la dispozitie firma Egis.

Statul francez este mai putin vulnerabil decat Romania in fata presiunilor altor state, iar firma Egis si-a exercitat intreg prestigiul si autoritatea unei firme de stat franceze in relatia cu Bechtel.
Am aflat ulterior despre anumite situatii de negociere in care CNADNR se resemnase practic sa plateasca sume exorbitante catre Bechtel pentru a-i convinge sa accepte rezilierea, iar argumentele supervizorului Egis au condus la economii importante. In cei zece ani de contract Bechtel s-au schimbat ministrii, sefii CNADNR, dar echipa Egis dedicata proiectului a ramas stabila, pastrand atent controlul asupra informatiilor. Egis a avut in permanenta o echipa de cel putin 50 de ingineri pe acest proiect”, a detaliat Armand relatia sa cu Bechtel.

Ea a tinut sa faca aceste precizari dupa ce a fost acuzata ca a profitat de pe urma contractului cu Bechtel.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: