Asa va arata Marea Moschee din Bucuresti. Imagini cu proiectul date publicitatii de autoritatea religioasa din Turcia

news

Fundatia Diyanet din Turcia (Turkiye Diyanet Vakfi), care sustine activitatea Ministerului turc al Cultelor, prezinta pe site-ul oficial detalii din proiectul pentru moscheea care va fi construita la Bucuresti, conform caruia aceasta va avea o capacitate de 1.500 de locuri, informeaza news.ro.

Pe site-ul fundatiei se arata ca moscheea care va fi construita in centrul Bucurestiului este in stadiu de proiect. Se preconizeaza ca lucrarile de constructie vor incepe in acest an, mentioneaza sursa citata.

Constructia va include si sali multifunctionale, sali pentru discutii, cantina, terase acoperite si descoperite, o zona pentru spalarea rituala, camere pentru cazare, local pentru tineri si un centru pentru sport.

moschee2 moschee3 moschee4

In aprilie 2016, Primaria Sectorului 1 a eliberat Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca in Bucuresti, pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30.

Primaria a precizat insa ca acest document este un act de informare obligatoriu si nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapa legala, premergatoare eliberarii autorizatiei de construire. Pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti.

Pe 27 mai 2015, Guvernul Romaniei a dat printr-o Hotarare circa 11.000 mp catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea unei moschei de circa 1.000 de locuri, pe bd. Expozitiei 22-30.

Bulevardul Expozitiei se afla langa Casa Presei – Romexpo, la cateva minute de bd. Kiseleff si Parcul Herastrau, printre cele mai exclusiviste si mai scumpe zone din Capitala. In aceasta artera se afla zeci de hectare de teren liber, pastrate initial ca rezerva de teren pentru eventuala extindere a Romexpo, terenuri ce au ajuns apoi in proprietatea RA-APPS si care au fost fie retrocedate in compensare, fie date in folosinta unor organizatii.

In aceasta zona se afla terenul dat in folosinta gratuita de Guvern pentru construirea unei moschei langa care ar urma sa se construiasca si sediul Marii Loji Nationale din Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: