Augustin Lazar are un mesaj transant pentru Tudorel Toader: „Niciodata un ministru al Justitiei nu ar trebui sa faca asa ceva”

news

Procurorul general Augustin Lazar a afirmat joi ca niciodata nu ar trebui ca ministrul Justitiei sa spuna ce au de facut procurorii in anchete.

„Niciodata nu ar trebui ca ministrul Justitiei sa spuna ce au de facut procurorii in anchete. Autoritatea directa ar trebui sa fie autoritatea administrativa, atat. De ce resurse umane au nevoie procurorii, de ce fel de resurse financiare avem nevoie pentru buna desfasurare a Ministerului Public, daca raportul cu justitiabilii sunt corecte si atat”, a declarat Augustin Lazar, la iesirea de la CSM, intrebat cu privire la amendamentul conform caruia procurorii ar trebui sa fie sub autoritatea directa a ministrului Justitiei.

El a adaugat ca o justitie independenta nu poate fi creata fara dezbatere si fara studii de impact.

„O justitie independenta nu poate fi creata dintr-o procedura in maniera in care se desfasoara ea acum, in viteza cu care se desfasoara, fara dezbatere transparenta si fara studii de impact din care sa vedem ce se va intampla daca vom pensiona procurorii la 20 de ani (…)? Ce se va intampla daca nu vom mai putea delega magistratii Ministerului Public? Gandind un pic mai departe vom vedea ca justitia va fi bulversata”, a spus Lazar, citat de Agerpres.

Intrebat despre acel amendament referitor la faptul ca magistratii nu mai au voie sa faca declaratii defaimatoare la adresa Executivului sau Legislativului, Lazar a raspuns: „Avem nevoie cu totii de o justitie independenta. Nu putem sa blocam, sa inhibam magistratii in independenta lor. Daca vom avea o justitie independenta vom avea incredere in ea. In caz contrar, nu vom avea incredere in ceea ce se va intampla si va fi regretabil. (…) Exista niste coduri deontologice care trebuie respectate si de unii si de altii, este simplu”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: