„Augustin Lazar va deveni cel mai urat cosmar al PSD”. Rares Bogdan anunta de ce Lazar este o nuca mult mai tare decat Kovesi

politica

Rares Bogdan, realizator la Realitatea TV, anunta ca tentiva lui Tudorel Toader de a-l revoca pe Augustin Lazar va deveni „cel mai urat cosmar al PSD”. „Lazar nu doar ca a aratat unei tari intregi ca Tudorel Toader e un ipocrit. Asta stiam. Dar a furnizat proba!”, scrie Bogdan.

„Daca lupta PSD impotriva Laurei Kovesi a fost grea, razboiul cu procurorul general al Romaniei va fi ca armata la Infanterie: foarte grea. Spre deosebire de fosta sefa a DNA, mai tanara, mai furtunoasa, mai inflexibila, mai radicala, Augustin Lazar poate deveni cel mai urat cosmar – nu degeaba spuneau latinii ca ‘experientia docet’. Dupa dezvaluirile facute la ora 15 de procurorul general, ministrul Justitiei ar trebui sa demisioneze.

Lazar nu doar ca a aratat unei tari intregi ca Tudorel Toader e un ipocrit. Asta stiam. Dar a furnizat proba! Ministrul i-a imputat protocolul semnat in 2016 cu SRI si i-a aratat pisica – evaluarea activitatii, a se citi ‘Lazare, te paste revocarea’. Asta desi era la curent cu continutul protocolului, stadiul discutiilor, justificarea lor, si nu a avut nicio obiectie. Cel putin asa rezulta din documentele prezentate de procurorul general.
Toader nu va demisiona, caci este un pion esential in planul monstruos de acaparare a tarii si si-a negociat pielea cu precizie stiintifica. Fara mana sa lunga, cu care sterpeleste suruburile fundatiei statului, planul demantelarii Romaniei cu scopul transferarii pe persoana fizica nu are nicio sansa.

Acum mai bine de 2 ani si jumatate, cand au fost angajati sa salveze pielea lui Dragnea, consultantii au intrebat: care e planul? Au primit un raspuns format dintr-un cuvant: libertatea. Asa ca au pus pe birou o harta a institutiilor, au infipt stegulete si au facut doua liste: una a redutelor care puteau fi cucerite cu o singura baioneta, in urma alegerilor parlamentare, si una a redutelor care necesitau propriile planuri.

In scurt timp, strategii au realizat ca au subevaluat un factor important: reactia publica. Deci au fixat alt obiectiv, care odata atins asigura libertatea fara numar a liderului maxim: castigarea tuturor alegerilor. Daca doriti, au propus infiintarea unui soi de institut „Ana Aslan” care sa netezeasca trecutul lui Dragnea indiferent de profunzimea ridurilor. Cu ce arme? Salarii si pensii luate pe credite externe, o lege electorala devastatoare, capturarea institutiilor democratice.

De ce este castigarea tuturor alegerilor vitala pentru Dragnea? Deoarece reprezinta centura de siguranta: se asigura ca actele normative pe care le dinamiteaza majoritatea parlamentara doar pentru linistea sefului PSD nu mai pot fi intoarse. Singurele piedici, singurele institutii care puteau transforma ideile politice ale PSD in cadavre, au fost eliminate. Experienta anului 2012 a fost utila, deci Curtea Constitutionala si Avocatul Poporului sunt tinute in sah pentru adevarate lovituri contra statului de drept. Li se permit mici „scapari”, pentru credibilizare, pentru a amagi vigilenta UE si SUA.

A urmat fidelizarea teritoriului cu pensii speciale si investitii politice pe care Curtea de Conturi nu le va mai deranja, caci a fost capturata. A urmat asigurarea complicitatii catorva ministri cheie, care nu vor sifona nimic sub sanctiunea pierderii libertatii. Apoi a pornit asaltul final asupra institutiilor care pot, prin natura atributiilor, aduc la lumina adversarul principal al lui Dragnea: adevarul.
DNA, SRI, Parchetul General, Presedintia Romaniei. Cu complicitatea CCR, Kovesi a cazut. Planul a fost tras la indigo pentru Lazar, care insa este o piesa mult mai solida. In paralel se lucreaza pe santierul transformarii presedintelui intr-un pion irelevant, care nu va ajunge niciodata pe ultima linie pentru a deveni regina, si se pregateste SRI. Sincer, imi este greu sa-mi imaginez ce-i vor imputa lui Hellvig, care a invatat si el din trecut si stie ca din combinatiile politice iesi cu picioarele in fata.

Mai sunt doar cateva insule, le numeri pe degetele unei singure maini. Am lasat la urma mass-media ‘ostila’ – jurnalistii care nu abandoneaza misiunea, care nu saruta inelul lui Dragnea. Ne-ar fi foarte usor sa o facem, dar ne-am trezi in fiecare zi striviti sub greutatea constiintei. Cumva, pe drumul acesta, am constientizat ca nu luptam sa-l infundam pe Dragnea, ci sa ne salvam tara. De Dragnea va avea grija Justitia. De el si de altii. Vor plati toti cei care si-au infundat Romania in buzunare, au retezat sansa oamenilor frumosi sa fie fericiti si i-au alungat sau i-au impins in depresie. Lupta inca nu s-a terminat. Ce anticorpi mai are Romania sa nu ia drumul Turciei? Viitorul se intampla chiar acum”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Procurorul general, Augustin Lazar, a anuntat, luni, in cadrul unei declaratii de presa, ca pe data de 9 mai, dupa ce au fost puse la dispozitia Ministerului Justitiei mai multe documente de cooperare institutionala, MJ a replicat ca nu are atributia legala de a le analiza si emite un punct de vedere.

„Domnul ministru al Justitiei comunica in 9.05.2018 Consiliului Superior al Magistraturii: ‘Va comunicam ca Ministerul Justitiei, in calitate de organ al administratiei publice centrale, nu are atributia legala de a analiza si de a emite un punct de vedere referitor la continutul si efectele unui protocol incheiat intre alte institutii publice’. A fost absolut surprinzator cand am vazut ca sambata era deja un alt punct de vedere care era adaptat noii situatii ivite”, a declarat Augustin Lazar.

In acest sens, el a facut referire si la protocoalele care au fost puse anterior la dispozitia ministerului si a CSM.

„In 3 aprilie 2018, Ministerul Public comunica ministrului Justitiei, Tudorel Toader, faptul ca incepand cu data de 1 ianuarie 2005, in evidentele institutiei noastre figureaza incheierea urmatoarelor documente de cooperare institutionala… Si i-am enumerat toate. Dar aceasta adresa este rezultatul discutiilor pe care noi le purtam la CSM. Si eu mi-am exprimat disponibilitatea ca tot ce isi doreste CSM prezentam acolo pentru evaluare, iar in acelasi timp le punem la dispozitia ministrului Justitiei, care n-a spus nicio clipa ca nu are competenta sa le evalueze, sa le analizeze. I-am trimis, le-am pus la dispozitie, fiindca ele mergeau la biroul de profil, nu aveam nicio retinere ca ar fi ceva rau cu ele si nu aveam ce sa ascundem in fata ministrului Justitiei. Protocolul din 2016 este enumerat in rand cu celelalte protocoale fara nicio retinere. Nu aveam niciun motiv sa nu il prezentam, sa il aducem la cunostinta, de vreme ce toata lumea stia, era lipsit de efecte, eram in procedura de declasificare. Care ar fi fost problema sa il ascundem?”, a precizat procurorul general.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: