Basescu: „Este o ticalosie fara limite”. El este revoltat anularea unuia dintre cele mai importante lucruri facute de Guvernul Ciolos

politica

Traian Basescu este revoltat ca noua conducere PSD a Ministerului Educatieii a decis ca functiile de directori de scoli pot fi ocupate si de cei care au picat concursul. In plus, „ii anunta pe cei 5405 care au luat examenul de director ca sunt doar interimari, deci, oricand inlocuibili. Asa ticalosie mai rar”, spune Basescu.

„Ticalosia fara limite de la Ministerul Educatiei Nationale. Unul din cele mai importante lucruri pe care le-a facut Mircea Dumitru – fostul ministru al educatiei – este legat de organizarea concursului pentru ocuparea functiei de director de scoala.

Rezultatul concursului a fost ca 3509 directori pusi de PSD nu au luat examenul si nu mai pot ocupa functia de director de scoala. Ce fac, prin dispozitii date in teritoriu noii demnitari de la educatie, Liviu Pop si Pavel Nastase?

Nici mai mult nici mai putin, ii repun pe functii pe cei 3509 directori care au picat examenul si ii anunta pe cei 5405 care au luat examenul de director ca sunt doar interimari, deci, oricand inlocuibili. Asa ticalosie mai rar”, a scris Basescu pe Facebook.

Profesorii care nu au reusit sa promoveze concursul pentru posturile de directori si directori adjuncti vor putea ajunge in aceste functii, intrucat noul ministru al Educatiei a aprobat, vineri, un document ce prevede ca acestia vor avea dreptul sa ocupe functiile de conducere prin numire

Numirea se va face de catre inspectorul general, cu avizul consiliului de administratie al Inspectoratului. „Pot fi numite si persoanele care pana la data concursului au ocupat functii de director sau de director adjunct in unitatea de invatamant respectiva si nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise”, se arata in adresa numarul 24.187 din 06.01.2017.

Adresa este aprobata si semnata de noul ministru Pavel Nastase, precum si de proaspat numitul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Liviu Pop.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: