„Bataie de joc”. Federatia Internationala de Scrima anunta ca „Rromania” a obtinut medalia de aur

sport

aur

O eroare pe pagina de Facebook a Federatiei Internationale de Scrima, care a scris „Rromania” in descrierea fotografiilor in care anunta medalia de aur la spada a echipei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio, a atras numeroase comentarii in care se cere rectificarea greselii, scrie News.ro.

In descrierea fotografiilor de la finala de spada feminin Romania-China, castigata de tara noastra, pe pagina de Facebook a Federatiei Internationale de Scrima (FIE), scrie: „Rio de Janeiro, 11 august 2016 Women’s epee team final Gold medal Rromania vs China Olympics Rio2016”.

rromania

Aceasta eroare de editare a atras comentariile multor romani, care cer rectificarea numelui tarii. Majoritatea celor care comenteaza admit ca, in mod sigur, este vorba despre o eroare de editare, dar sunt si cateva pareri critice, cum ar fi: „Bataie de joc intentionata la adresa romanilor. Sigur a fost intentionat”.

Echipa feminina de spada a Romaniei, formata din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu, a invins, joi seara, nationala Chinei, scor 44-38 si a castigat aurul olimpic, primul pentru delegatia „tricolora” la actuala editie a Jocurilor de la Rio.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...
 • Carcotasul de Serviciu

  Nu exista si nu se foloseste cuvantul „rrom”, ”rroma”, sau ”rromani” decat in Romania.
  Tiganii la nivel international se numesc „Romani people”.
  Adica denumirea reala a etniei noastre scrisa la plural si fara diacricice:
  – noi = români
  – ei (tiganii) = romani (people)
  Intelegi care e toata jmecheria?

  Si ca sa-ti demonstrez unde traiesc si de unde vin „Romani people”, fi bun te rog si scoateti CI-ul (buletinul) din buzunar si vezi ce scrie negru pe alb in coltul din dreapta sus.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people

  Intrebarea care trebuie pusa este urmatoarea: cine din partea Romaniei a comunicat cu organizatorii din Brazilia si a dat „Rromania” ca denumire corecta si reala a tarii? Sa nu cumva sa crezi ca niste trepadusi de prin Brazilia se apuca de capul, lor asa aiurea, sa caute pe undeva date oficiale despre tarile participante si sportivi. Aceste date sunt „servite in plic” in mod oficial de catre fiecare tara sau delegatie de participanti in parte.

  • Maria Stan

   Dupa cum merge olimpiada aia de aiurea, cu lintiță verde în bazinele de înot, cu învârtit in cerc de amețești la alergătorii de cros, cu fel de fel de locuințe in satul olimpic inundate si neterminate nici in zi de azi si alte asemenea, faptul ca cineva a apăsat de doua ori pe litera r e un fleac.
   Ia dați un Google sa vedeți ce le-au făcut chinezilor – le-au făcut toate stele galbene de pe steag mai mici, aproape la jumătate mărimea care trebuia si guvernul chinez s-a înfuriat si le-a cerut sa aducă de unde știu steaguri noi, cu numărul si mărimea stelelor corecte.
   Asa ca nu va tot agitați,, asta este olimpiada cea mai de fiasco din istoria tuturor olimpiadelor de pana acum

 • Daniel Adrian Olaru

  Asta se trage de la idioţii din parlament care au decis să numească ţiganii rromi!! Cei care au votat asta sunt vinovaţi de crearea unui rău imens la adresa României.