„Ce zici Dragnea, ai curaj?”. Traian Basescu il provoaca pe seful PSD sa procedeze la fel ca el, dupa ce a fost pus sub acuzare

politica

Traian Basescu ii aduce aminte lui Liviu Dragnea ca el a demisionat din Parlament, in urma cu 21 de ani, dupa ce a fost acuzat de ilegalitati de catre procurorii de atunci. „Ce zici Dragnea, ai curaj sa repeti si tu acest discurs in plenul Camerei Deputatilor?”. intreba retoric Basescu.

Postarea lui Traian Basescu de pe Facebook:

Acum 21 de ani, nimic despre prezumtia de nevinovatie . Ce zici Dragnea, ai curaj sa repeti si tu acest discurs in plenul Camerei Deputatilor ? (reproduc fragmente din discurs)

Sedinta Camerei Deputatilor din 9 aprilie 1996

Are cuvantul domnul deputat Traian Basescu.
Domnule presedinte,
Doamnelor si domnilor deputati,

In calitate de om politic al opozitiei, nu am dreptul sa las actualului Guvern sansa de a justifica nematerializarea acuzatiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentara.
In calitate de om politic responsabil, nu am dreptul sa intretin suspiciunea electoratului asupra probitatii mele, cu atat mai mult cu cat, adesea, mi-am afirmat nevinovatia.
In calitate de deputat de Vaslui, trebuie sa dovedesc urmasilor razesilor lui Stefan cel Mare ca, in septembrie 1992, au votat un om cinstit.
In calitate de deputat, am obligatia sa contribui la apararea prestigiului institutiei supreme a democratiei autohtone, Parlamentul Romaniei.
In calitate de parinte, am obligatia sa asigur copiilor mei dreptul de a fi, in continuare, mandri de tatal lor.
In calitate de marinar al flotei maritime romane, am obligatia sa demonstrez echipajelor de la bordul navelor petroliere ale tarii, alaturi de care adesea am infruntat natura, ca am ramas acelasi comandant aspru, dar drept, care a stiut si stie ce este demnitatea si onoarea.
Din aceste motive, dar si pentru a proba ca niciodata nu am facut din imunitatea parlamentara o pavaza pentru ilegalitati, cu deplina incredere in justitie, dar si in corectitudinea actelor mele din timpul guvernarii, astazi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul Romaniei.

Va multumesc.

Traian Basescu a demisionat din Parlament pe data de 9 aprilie 1996 din cauza dosarului Flota.

Luni DNA a anuntat, oficial, ca Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea Tel Drum in privinta acordarii de contracte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: