„Ceva este putred in toata aceasta situatie”. Liviu Dragnea, cheltuieli cu elicopterul de 10.000 de euro in numai o saptamana. Legaturi dubioase cu Tel Drum

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan ii cere presedintelui Camerei Deputatilor sa ofere mai multe detalii despre „plimbarile” pe care le-a efectuat cu elicopterul. „Sa prezinte documentele care sa ateste veridicitatea declaratiilor sale, si anume ca zborurile au fost achitate din propriul buzunar”, solicita Muresan.

„Domnul Dragnea sa ne spuna cate plimbari cu elicopterul privat platit ‘ca persoana fizica’ din propriul buzunar a facut anul acesta in numele Camerei Deputatilor. Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, spune ca a platit din propriul buzunar deplasarea cu un elicopter privat la Sarbatorile Nationale de la Tebea, judetul Hunedoara, de weekendul trecut. Potrivit informatiilor din presa, zborurile ar fi costat aproximativ 5.000 de euro. Liviu Dragnea s-a deplasat la Tebea in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, dovada si faptul ca a depus si o coroana de flori in numele acestei institutii. De altfel, a si fost prezentat cu aceasta calitate de crainicul evenimentului.

Ce politician angajat al statului plateste 5.000 de euro ca sa participe la un eveniment in numele institutiei pe care o reprezinta, in conditiile in care aceasta suma reprezinta salariul domnului Dragnea pe o luna si jumatate? Sa mai adaug faptul ca, in urma cu doar cateva zile, pe 4 septembrie a.c., asa cum relateaza presa, domnul Dragnea a mai avut inca o deplasare tot cu un elicopter privat la Arad. Alte cel putin 5.000 de euro. Asta ar insemna mai mult de 10.000 de euro in mai putin de o saptamana numai pentru deplasarea cu elicopterul in tara! Ceva este putred in toata aceasta situatie.

De aceea, ii cer public domnului Dragnea sa ne spuna cate astfel de „fapte bune”, cate plimbari cu elicopterul privat platit „ca persoana fizica” din propriul buzunar a facut anul acesta in numele Camerei Deputatilor, sa prezinte documentele care sa ateste veridicitatea declaratiilor sale, si anume ca zborurile au fost achitate din propriul buzunar. Nu in ultimul rand, sa ne explice daca exista o legatura intre firma care detine acest elicopter cu care dumnealui bate tara in lung si in lat „din buzunarul propriu”, Cobrex Trans, si celebra companie Tel Drum, asa cum arata unele investigatii jurnalistice.

Cetatenii au dreptul sa stie toate conditiile in care un reprezentant al lor, in acest caz presedinte al Camerei Deputatilor, se deplaseaza in interes de serviciu in numele statului roman. Daca nu ofera toate aceste explicatii, minciuna este dovedita fara urma de indoiala, caz in care demisia domnului Dragnea de la conducerea Camerei Deputatilor devine inevitabila.

Nu poti sa conduci principalul organism de reprezentare democratica a unui popor si sa minti cu atata usurinta si evidenta. Nu contest dreptul unui reprezentant al statului de a folosi mijloace de deplasare adecvate urgentei misiunii pe care o are, dar acest lucru trebuie sa se justifice, sa se faca in deplina transparenta si fara vreo urma de indoiala privind legalitatea lor”, transmite Siegfried Muresan.

Dragnea a declarat, marti, ca si-a platit din buzunarul propriu deplasarea la Tebea cu elicopterul. El a refuzat sa spuna despre ce suma este vorba, afirmand ca nu vrea sa „strice piata”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: