Ciolos a facut curatenie la DIPI, toata conducerea a fost data afara. Cine sunt noii SEFI

news

Mihai Marculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, decizia premierului Dacian Ciolos fiind publicata marti in Monitorul Oficial, anunta Mediafax.

Totodata, Marius-Haientz Patriche si Catalin Gadici au fost numiti subsecretari de stat la DIPI, prin alte doua decizii semnate de Ciolos.

Tot marti a fost publicata in MO si decizia de eliberare a lui Rares Vaduva din functia de secretar de stat la Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI.

Fostul sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna Rares Vaduva este acuzat de abuz in serviciu si favorizarea infractorului. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, preciza luni ca acesta va fi demis din functia pe care o detine.

Luni dimineata, Rares Vaduva, actualul sef al departamentului a mers la DNA pentru a lua la cunostinta acuzatiile de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului, deturnare de fonduri si obstructionarea justitiei.

Procurorii anticoruptie instrumenteaza un nou dosar de deturnare de fonduri, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, delapidare, favorizarea faptuitorului si obstructionarea justitiei, fapte ce ar fi fost comise de angajati ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, „intre care si persoane care detin/au detinut functii de conducere in respectiva institutie”, cauza fiind disjunsa din cea in care au fost trimisi in judecata fostul sef al DIPI, Gheorghe Nicolae, si fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: