Ciolos, atitudine transanta: Nu vrea sa fie intr-un guvern din care face parte si PSD

politica

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca nu doreste sa fie premier al unui guvern format de PSD.

Intr-un interviu pentru hotnews.ro, Ciolos si-a afirmat disponibilitatea de a conduce un nou guvern rezultat in urma alegerilor din decembrie.

„Sigur, eu am spus ca nu ma feresc sa ma implic, dar nici nu cred ca sunt indispensabil. (…) Am spus ca nu ma dau de-o parte sa ma implic, asa cum cum am facut-o si in noiembrie anul trecut. Dar in acelasi timp nici nu vreau ca aceasta dezbatere sa fie construita in jurul ideii daca candideaza sau nu la postul de premier cutare persoana. Cu ce sa candidam? Deocamdata, e important sa vedem daca oamenii, daca o majoritate sustine o astfel de abordare, daca sustin ideile de-acolo. Cred ca asta e important acum”, a subliniat Ciolos.

Intrebat daca este dispus sa conduca un guvern PNL-PSD, Ciolos a raspuns:  „Eu cred ca in momentul de fata Romania are nevoie de o guvernare clara, cu o directie clara, sau intr-o parte sau in alta. Eu personal, pornind si de la experientele trecutului, nu cred ca o astfel de structura de guvernare ar putea functiona in perioada urmatoare. Si, oricum, eu nu ma vad implicat intr-o astfel de structura. (…) Eu cred ca acum nu de compromisuri de acest gen e nevoie, ci de un angajament clar. Eu cred ca e important ca cei care vin acum in campanie cu puncte de vedere de multe ori aproape antagonizate sa arate ca pot sa si construiasca, nu doar sa se opuna celorlalti”.

Intrebat direct daca exclude sa guverneze alaturi de PSD, Ciolos a confirmat. „Nu ma vad personal implicat intr-o astfel de formula”, a punctat premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: