Dragnea, pus la punct de Ciolos. Seful PSD s-a laudat desantat cu roadele muncii guvernului tehnocrat

politica

Dacian Ciolos sanctioneaza modul desantat in care Liviu Dragnea s-a laudat, marti, cu productii record la „grau si secara, la rapita si mazare, la orz si orzoaica”. Fostul premier reaminteste ca fermierii au beneficiat de un sprijin consistent inca de cand el era comisar european pe agricultura, iar apoi dupa ce a preluat functia de prim-ministru.

„Domnul Liviu Dragnea se lauda cu productii record la grau si secara, la rapita si mazare, la orz si orzoaica. In parte, pentru ca ‘ne-a ajutat si Dumnezeu anul asta’, spune domnul Dragnea, dar si datorita programului de guvernare PSD, care, iata, implementat la litera, face spicul mai gros si mai inalt, face bobul mai mare si mai rotund, face sa creasca iarba mai deasa si, in general, face sa rasara soarele in Romania (chiar si azi, in vreme ce in Statele Unite este eclipsa.

A mai spus domnul Dragnea si ca a fost bine ca Ministerul Agriculturii a alocat subventiile la timp si ca fermierii au putut beneficia de acesti bani.

Aici sunt intru totul de acord cu dumnealui! Da, a fost bine ca guvernul de anul trecut, care a preluat de la precedenta guvernare PSD intarzieri importante in pregatirea platii subventiilor pentru 2016 – sistem informatic nedezvoltat, legislatie inexistenta etc. – a muncit la corectarea lor. A fost bine ca am lasat lucrurile in regula astfel incat, deja, de la sfarsitul anului 2016 am platit in avans pentru 2017 sume masive catre fermieri. A fost bine ca guvernul instalat in ianuarie 2017 a implementat ceea ce noi pregatiseram pentru a face la timp restul platilor catre fermieri.

Si, iarasi, in general, cred ca e bine ca am reusit, pe vremea cand eram comisar european pentru agricultura ca, prin reforma Politicii Agricole Comune europene, sa conving statele membre UE ca agricultorii din Romania si din alte state din Europa de est trebuie sa primeasca subventii mai mari, subventii la hectar care cresc, iata, de la an la an, pana in 2020.

Altcumva, ma bucur ca avem productii record si sper ca ele sa se vada si intr-o viata mai buna in satele Romaniei. In paranteza fie spus, mai mult decat cresterea productiilor la hectar, problema care ramane de rezolvat in agricultura noastra este cresterea valorii adaugate a produselor agroalimentare realizata in tara si, in general, cat din valoarea comerciala finala a produselor agricole ramane la producator. Lucram in Platforma Romania 100 pentru a propune cateva solutii in acest sens.

Stiu cu cata modestie isi fac meseria oamenii pamantului, supusi intre vrerea naturii si greutatile vremurilor. Sunt sigur ca politizarea absurda a roadelor muncii lor si ale pamantului, fala cu plata subventiilor, care e mai mai meritul celor ce-au muncit la deblocarea sistemului in anul trecut, ii face pe acesti oameni sa zambeasca… poate cu ceva amar”, a scris Dacian Ciolos.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca in 2017 au existat productii agricole istorice in Romania, fapt ce a fost posibil si datorita „ajutorului lui Dumnezeu”, dar si pentru ca fermierii au primit la timp subventiile. Liderul social-democratilor a tinut sa precizeze ca, incepand cu 16 octombrie, se va face plata in avans a subventiilor agricole, in zonele afectate de conditiile meteorologice urmand sa se aloce mai multi bani.

„Vreau sa transmit tuturor fermierilor romani ca determinarea noastra pentru refacerea sistemului de irigatii, pentru revitalizarea si modernizarea agriculturii romanesti a ramas intacta. Vreau sa le transmis, de asemenea, sa aiba incredere si curaj, programul de dezvoltare a agriculturii se realizeaza conform celor stabilite in programul de guvernare, se si vad rezultatele. Ne-a ajutat si Dumnezeu anul asta, dar s-a reusit pana la urma ca in 2017 sa fie niste productii istorice in Romania”, a spus Liviu Dragnea, aflat in vizita in judetul Calarasi impreuna cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Potrivit presedintelui PSD, „la grau, secara s-a depasit o productie de 10 milioane de tone, ceea ce nu a mai fost pana acum in Romania; la rapita sunt 1,7 milioane de tone; la mazare – 300.000 de tone, cea mai mare productie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: