Clujenii sunt tot mai implicati. Mii de tineri anunta ca vor iesi miercuri in strada impotriva manevrelor PSD-Ciorbea: „Nu vom accepta”

politica

Miercuri, de la ora 18.00, in Piata Unirii din Cluj va avea loc un protest fata de demetsul lui Victor Ciorbea de a ataca la CCR legea care nu-i permite lui Liviu Dragnea sa fie premier. „Societatea civila nu va accepta erodarea respectului fata de lege”, a firma initiatorii protestului.

„Miercuri, 11 Ianuarie de la ora 18, ne vedem in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Iesim in strada pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului dupa decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constitutionala, lege care interzice persoanelor condamnate penal sa ocupe functia de premier al Romaniei. E revoltator si inadmisibil simplu fapt ca am ajuns sa ‘discutam’ despre posibilitatea ca intr-o tara europeana, o persoana condamnata penal sa poata ocupa cele mai importante functii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabila, iar respectarea legii 90 cu atat mai putin. Sa fie clar pentru toata clasa politica: Societatea civila nu va accepta erodarea respectului fata de lege si atacuri la adresa statului de drept. ”, transmit organizatorii protestului in cadrul evenimentului anuntat pe Facebook.

Un protest similar va avea loc si la Bucuresti, in aceeasi si aceeasi ora, in Piata Universitatii.

O petitie postata pe internet in care i se solicita lui Victor Ciorbea sa demisioneze a strans aprox. 130.000 de semnaturi pana in acest moment.

Initiatorii petitiei il acuza pe Ciorbea ca acorda „foarte putina atentie cetatenilor si deosebit de multa grija politicienilor acuzati sau condamnati pentru diferite ilegalitati”.

Domnule Ciorbea, Suntem nemultumiti de felul in care va derulati activitatea, acordand foarte putina atentie cetatenilor si deosebit de multa grija politicienilor acuzati sau condamnati pentru diferite ilegalitati. Va cerem sa eliberati postul pentru cineva care pune interesul cetateanului pe primul loc.

(…) Cand au fost oameni calcati in picioare la Pungesti, nu a avut nicio apasare. Cand mii de persoane cu dizabilitati ar fi avut nevoie de implicararea sa, le-a intors spatele. Cand “scriitorii” din puscarii sau presedinti de partid certati cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat sa il ofere”, spune initiatorul petitiei.

Petitia poate fi semnata AICI.

Joi, Ciorbea a atacat la CCR legea care ii interzice lui Liviu Dragnea sa fie desemnat premier.

Sursa foto: pressone.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: