„Cuib de hoti si de mafioti”. Incidente in fata Parlamentului, jandarmeria a mobilizat forte impresionante. Deputatii raman blocati in cladire – Video

politica

Peste 400 de oameni protesteaza miercuri seara in fata Parlamentului, in timp ce in Camera Deputatilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistratilor. La un moment dat, au fost si imbranceli intre protestatari si fortele de ordine, dupa ce mai multi manifestanti au rupt cordonul de jandarmi, iesind pe sosea si blocand pentru scurt timp traficul. Numarul de jandarmi mobilizati este foarte mare.

In Parcul Izvor, in fata Palatului Parlamentului, numarul protestatarilor a crescut, depasind 400.

Manifestantii huiduie, sufla in vuvuzele si scandeaza „PSD, ciuma rosie!”, „Cuib de hoti si de mafioti!”, „Elicoptere pentru hahalere!”, „Hotii”, „Dragnea la puscarie!”, „Parlament penal, mars la tribunal!”, „Justitie, nu coruptie”.

La un moment dat, protestatarii i-au impins pe jandarmi, au rupt cordonul si au blocat bulevardul Natiunilor Unite. Jandarmii s-au regrupat si i-au impins pe manifestanti in alveola din Piata Constitutiei, fiind deblocat traficul.

Numarul fortelor de ordine mobilizate este impresionant, mentioneaza news.ro.

Screen Shot 2017-12-06 at 22.58.11

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, spune ca nu au fost incidente, ci doar neintelegeri in momentul in care manifestantii au vrut sa blocheze traficul rutier. El a spus ca jandarmeria nu va tolera nici manifestatiile violente, nici blocarea circulatiei.

„Nu vom tolera manifestatiile violente, nu suntem de acord cu blocarea traficului si nu este permisa perturbarea activitatii institutiilor publice. In rest, cei care vin vor beneficia de protectia noastra”, a afirmat Enache. Intrebat despre numarul jandarmilor mobilizati la protest, el a evitat sa pronunte o cifra, spunand ca sunt „echipaje suficiente astfel incat sa poata gestiona orice situatie”.

Miercuri seara, au loc proteste si la Cluj-Napoca, unde zeci de oameni au mers in mars pe strazile orasului, strigand „Justitie, nu coruptie”. „In acest moment legile Justitiei sunt votate in plen. Dezbaterea a fost boicotata si procedurile nu sunt respectate. Suntem in situatia in care o gasca de infractori vor sa treaca pe repede inainte legalizarea furtului”, spun initiatorii protestului.

In Camera Deputatilor se dezbate in continuare legea 303/2004 privind statutul magistratilor. Sedinta a fost intrerupta, pentru scurt timp, dupa ce deputatii USR, revoltati de faptul ca presedintele de sedinta nu le permite sa isi sustina amendamentele, s-au ridicat din banci si au mers in fata Camerei purtand pancarte pe care scrie ”Hotii”. De asemenea, liberalii au parasit sala de plen.

Deputatul USR Cosette Chichirau a filmat din plenul Camerei, in timpul scandalului pe legile justitiei si a transmis live pe Facebook. La un moment dat, ea are un schimb dur de replici cu senatorul PSD Serban Nicolae, care se afla in prima banca in plenul Camerei Deputatilor, ajungandu-se la replici precum ”Hot”/”Nesimtita”; ”Am poza ca sunteti sofer”/ ”Am poza in care faceti sex anal”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: