Cum s-a „integrat” un SIRIAN care studiaza de 9 ani in Germania: „Sustin ISIS pentru ca aplica legea lui Allah”

externe

student2

Procurorii germani ancheteaza activitatile unui sirian de 35 de ani suspectat de implicare in difuzarea unei inregistrari video care face propaganda gruparii jihadiste ISIS.

Barbatul, despre care presa germana spune ca se numeste Malik F., studiaza de aproape noua ani la Universitatea Tehnologica din Darmstadt, unde se pregatea sa isi ia doctoratul in matematica. El a realizat un film video in care explica de ce sustine ISIS, spunand ca jihadistii „implementeaza legea lui Allah”, spre deosebire de aliatii SUA din zona care sunt „mai rai decat porcii”. „Ce face ISIS este drept, pentru ca guverneaza in acord cu Sharia”, mai spune barbatul in inregistrare, potrivit Frankfurter Rundschau. Filmul a fost postat pe Facebook la inceputul lunii ianuarie.

student

Malik F. a fost arestat marti. Politia germana a confiscat un telefon mobil si echipamente de stocare electronica din apartamentul si biroul suspectului.

Cazurile de indivizi care posteaza pe internet astfel de inregistrari video sunt relativ neobisnuite in Germania, desi procurorii investigheaza zeci de indivizi reveniti din Siria si banuiti de apartenenta la ISIS, organizatie interzisa in Germania.

Germania s-a alaturat anul trecut coalitiei internationale conduse de SUA impotriva gruparii Statul Islamic.

Potrivit serviciilor de informatii germane, pana la finalul anului trecut circa 740 de persoane au parasit Germania pentru a adera la Statul Islamic, dintre care o treime au revenit in tara, iar 120 ar fi fost ucisi in lupte in Siria si Irak.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...
 • civis

  Io nu’nteleg ceva. Inteleg ca ISIS urmeaza calea (legea) lui Allah, adica opereaza conform Sharia. Tarile din Golf, cu Saudi Arabia in frunte sunt monarhii teocrate (deci, implicit urmeaza calea lui Allah), insurubate in jurrul aceluiasi pivot, Sharia (aia e legea lor fundamentala, Constitutia lor). Pai atunci de ce sunt „porci” in conceptia celor de la ISIS ? Totusi, de aici rezulta, ca cine lupta contra ISIS, lupta si contra Islamului, ca daca nu urmezi calea lui Allah si legea Sharia nu esti musulman, esti porc necredincios. Unul din cei cinci stalpi ai Islamului e jihadul. Fiecare musulman adevarat e obligat sa ia calea jihadului. In fond, jihad inseamna razboi. Viata oricarui credincios adevarat e un razboi, vivere est militare. Dar din cate cunosc eu aici e vorba de un razboi interior, cu sine insusi, pana ajungi la armonizarea contrariiilor, adica la coincidentia oppositorum, sau la „Unire”. Asta e Paradisul, in nici un caz haleala pt. infants (rauri de lapte si miere) si sex (72 de fecioare) – asta e un plan astral inferior (un nivel inferior al subconstientului colectiv) in care se regasesc toate frustrarile si neimplinirile oamenilor din viata biologica, plan pe care Iisus l-a numit „Tatal minciunilor”. Yoga inseamna „unire” in sensul de mai sus; etimologic, cuvantul religie vine din lat. re-ligare, a lega din nou, a uni. Biblia pomeneste de cadere, cand omul si-a parasit starea paradisiaca, de „unire” si a cazut in dualitatea contrariilor. Si Biblia si Islamul, ba si mozaismul pomeneste de „drumul Sabiei -Cuvant” , drumul greu pe care trebuie sa-l parcurga orice credincios, pana ajunge la Inaltare, starea paradisiaca, lipsita de dichotomie, intoarcerea in Paradisul de unde omul cazut a fost alungat de Ingerul cu Sabia invapaiata. Acum, Omul trebuie sa parcurga drumul invers, pentru a se intoarce acolo. Se zice ca e calea cea mai grea, dar singura; totusi, omul are liberul arbitru – poate alege sa renunte, sa clacheze si sa continue sa se zbata in dualitatea contrariilor. Cine nu reuseste in demersul pe calea de mai sus, scoate Sabia in exterior si varsa sange. Cel putin asa afirma aproape toate textele sacre. Ca sa vedeti si voi unde duce o proasta interpretare a gandirii simbolice si a textelor sacre : la ISIS si la Jihadul exterior.

  • arsenie troca

   daca oamenii civilizati sunt porci, cwiorile astea criminale imputzite ce fel de viermi sunt?

  • Claudiu

   Esti pe langa subiect.Jihadul e un razboi propriu-zis, nu „razboiul interior”, pt implementarea islamului in toata lumea.Insusi profetul lor, analfabet si pedofil, a scos sabia si a varsat sange .Islamul, spre deosebire de celelalte religii, nu s-a impus prin misionarism si prozelitism ci prin razboiul „sfant”(jihad) si prin teroare.Deci nu e vorba de nicio „proasta interpretare a textelor” cum crezi tu.

   • Musulman

    Jihad=lupta cu tine insuti. Dacă te înrolezi în armata și ești musulman se poate spune ca mergi la Jihad , dar nu zici Jihad și omori oameni nevonovati.

    Islamul s-a răspândit prin pace . Malaezia , Indonezia ,Turcis așa au trecut la islam. Poți da exemple ca sa răspândit prin violenta ?

 • Codruta

  MERITĂ CITIT UN REZUMAT DESPRE PERICOLUL DIN SPATELE ISLAMULUI :

  http://ciudateniidincoran.blogspot.com

  şi vă veţi convinge cum îi învaţă Coranul să ne măcelărească pe toţi şi cum să fie batută şi umilită femeia !!!