„Daca vrem sa facem o treaba in salturi, le putem trimite si maine” – Tudorel Toader ii raspunde lui Dragnea, dupa atacul nervos al sefului PSD

politica

Ministrul Justitiei ii raspunde lui Liviu Dragnea, dupa ce seful PSD l-a criticat pentru ca ”a intarziat nepermis de mult” cu pachetul de propuneri pentru imbunatatirea situatiei din penitenciare, care trebuie inclus in legea gratierii.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat joi ca Executivul va face o evaluare „riguroasa” a celor patru coduri – penal si de procedura penala, civil si de procedura civila – precizand ca acestea si-au aratat neconcordantele atat cu Constitutia si normele europene, dar si intre propriile prevederi, scrie Agerpes.

Citeste si: Dragnea s-a intors nervos din vacanta. Atac violent la adresa ministrului Justitiei: „Suntem foarte suparati. O sa-i cer o audienta”

„Daca vrem sa facem o treaba in salturi, care sa completeze pe ici, pe colo, le putem trimite si maine. Daca vrem sa facem o treaba temeinica, riguroasa, atat pe fond, cat si pe forma, sa facem o evaluare completa a celor trei legi (…) atunci trebuie sa facem o evaluare de la primul pana la ultimul articol. Consultam CSM, toate institutiile participante la actul de justitie, il punem in transparenta decizionala, il insuseste Guvernul si il transmitem la Parlament ca proiect de lege. Numai in momentul acela putem sa avem cugetul si inima impacate ca am facut un demers care sa fie functional, viabil, necesar sistemului justitiei. Numai in acel moment putem considera ca modificarile aduse pachetului de legi ale justitiei vor putea cu adevarat sa imbunatateasca activitatea de infaptuire a justitiei”, a subliniat Toader, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

In acelasi timp, el a amintit si de „problema penitenciarelor”. „Avem solutii complementare la nivel de legislatie, la nivel de aplicare a legii, la nivel de modernizare a penitenciarelor existente, de construire a unor pavilioane noi, finalizarea constructiei celor doua noi penitenciare”, a tunat Toader.

„Indeplinirea acelor recomandari nu reprezinta nimic altceva decat racordarea legislatiei nationale, a functionalitatii sistemului judiciar, racordarea practicii care trebuie sa devina unitara la standardele moderne, europene, de protectie a drepturilor si libertatilor omului”, a aratat Tudorel Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: