Dacian Ciolos ataca si MAFIA padurilor. Guvernul anunta un pachet de masuri DURE contra defrisarilor ilegale

news

ciolos-guvern-gov-ro

Premierul Dacian Ciolos a afirmat, miercuri seara, la TVR, ca Guvernul pregateste un pachet de masuri care sa limiteze defrisarile ilegale si care sa permita statului sa aiba un control mai strict al taierilor de copaci.

”Pregatim un pachet de masuri care sa limiteze defrisarile ilegale si care sa permita statului un control mai strict al tarierilor in general. Un pachet care va include si masuri legislative, dintre care pe unele le-ati vazut. Astazi am adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care am crescut nivelul sanctiunilor pentru cei care nu-si fac treaba in a mentine in conditii legale padurile, in a pazi padurile, in a le exploata ilegal. (…) Am venit cu o masura de sprijin financiar pentru acea parte din padurile private are sunt in afara oricarui control si oricarui supraveghere”, a spus Ciolos la TVR.

Premierul a mai spus ca mai sunt si alte tipuri de sanctiuni pentru amenajamentele silvice si a avut discutii, in acest sens, cu Ministerul Mediului, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ministerul Agriculturii si Ministerul de Justitie.

”Mai sunt si alte tipuri de masuri legate de asa-numitele amenajamente silvice. Asta inseamna un plan de intretinere a parcelelor de paduri pe mai multi ani pe baza carora se pot face taieri. Acolo sunt o serie de neclaritati, chiar de ilegalitati in modul de elaborare a acestor planuri si aici pregatim o serie de masuri”, a mai spus premierul.

El a precizat ca se va ajunge la o informatizare a sistemului care va urmari tot ceea ce se intampla pe o parcela pe care se exploateaza material lemnos.

”Am cerut sa avem o legislatie in asa fel incat pe fiecare parcela pe care exploateaza material lemnos sa avem la capatul parcelei o pancarta pe care sa scrie in baza carei autorizatii se fac taieri, ce anume se taie, ce cantitate”, a mai spus Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...
 • victor

  Bravo Ciolos !!! Un adevarat roman ! Un om cinstit si f competent !

 • ruxa

  Nu va reuși. E prea mare caracatița. Unde tai un braț răsar alte zece. Sper să rămână prim ministru și să continue cele începute.

 • Lucruri Evidente

  Nu Ciolos e in masura sa atace mafia padurilor ci parchetul, politia si jandarmeria etc.
  Si cum n-au facut-o pana acum (ca dupa cum s-a mai spus mafia e trans-institutii), nici in viitor NU se va intampla.
  Legi in mod evident ca exista deja suficente cat sa trimita pe toti incepand cu nasii de la Romsilva la puscarie, dar NU se doreste. Lucruri Evidente.