Decizie scandaloasa in Parlament, Dragnea va putea sa isi faca fara taxe cazinou pe Belina. Legea este promovata de Serban Nicolae

news

Comisia juridica a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul initiat de Serban Nicolae (PSD) care instituie masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special aplicabil insulelor, grindurilor si altor suprafete de uscat.

Propunerea legislativa privind unele masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special a fost avizata favorabil cu 5 voturi “pentru”, 2 abtineri si un vot impotriva.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a afirmat ca nu poate sustine propunerea in conditiile in care insula Belina ar intra sub incidenta proiectului de lege. „Propunerea, de principiu, este foarte buna, cu siguranta. Pozitia mea personala ar fi fost cu alta daca discutam acum trei luni sau peste sase luni, dar in contextul in care in momentul acesta Belina intra in prevederile acestei legi eu nu pot sa sustin. (…) Maine citesc: ‘Senatorii liberali avizeaza un proiect care ii permite lui Dragnea sa faca cazinouri in Belina’”, a declarat senatorul Daniel Fenechiu, citat de Mediafax.

Serban Nicolae a replicat ca „este si mai simplu cu Belina, peste un an trebuie sa intre inapoi in patrimoniul statului”.

Proiectul de lege prevede ca in scopul dezvoltarii activitatilor economice, crearii de locuri de munca si cresterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu si un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, constructiilor edificate pe acestea si activitatilor economice aferente. Terenurile la care se refera se constituie din insule, grinduri si alte suprafete de uscat cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenjare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului, potrivit sursei citate.

Terenurile amintite sunt scutite de impozitul pe teren si taxa pe teren. De asemenea, activitatile economice ce se pot autoriza pe terenurile mentionate sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si cele de servicii conexe acestora.

Pentru constructiile si activitatile economice realizate pe terenurile mentionate taxele si impozitele locale datorate potrivit dispozitiilor Codului fiscal se reduc cu 50%, potrivit sursei citate. Initiativa legislativa propune ca pentru jocurile de noroc ca taxele si impozitele prevazute de dispozitiile OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc cu modificarile ulterioare sa fie reduse cu 50%.

Dispozitiile acestui proiect de act normativ nu se aplica terenurilor prevazute de Legea 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, terenurilor care au regim de arie naturala protejata, celor aflate in parcuri urbane si zone de agrement intravilan, terenurilor inundabile, terenurilor folosite pentru exploatatii agricole sau piscicole.

”Autoritatile publice locale pot adopta masuri stimulative, scutiri si alte facilitati cu caracter temporar sau permanent care sa contribuie la stimularea investitiilor si dezvoltarii activitatilor economice pe terenurile mentionate”, se mai arata in proiect.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: