Decizie stranie a judecatorilor: toti inculpatii in Dosarul Lukoil au fost achitati. Peste un miliard de euro, prejudiciu

news

Tribunalul Prahova a hotarat, marti, achitarea inculpatilor din dosarul de spalare de bani in care a fost trimisa in judecata si compania Petrotel Lukoil Ploiesti.

Decizia instantei de fond nu este definitiva, putand fi atacata in termen de 10 zile de la pronuntare.

Tribunalul Prahova a dispus achitarea inculpatilor Andrey Bogdanov, Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Danulescu, Andrei Rata si Dorel Dutu, trimisi in judecata pentru folosirea cu rea credinta a capitalului societatii, spalare a banilor sau complicitate la aceste infractiuni. Au fost achitate, de asemenea, societatile Petrotel Lukoil Ploiesti – pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor si SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda – pentru complicitate la folosirea cu rea credinta a capitalului societatii si complicitate la spalarea banilor.

Instanta a decis si revocarea masurilor asiguratorii dispuse anterior in dosar.

Dosarul Lukoil a fost trimis in judecata initial de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti la data de 3 august 2015, fiind deferite justitiei SC Petrotel Lukoil Ploiesti, acuzata de spalare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzata de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, dar si sase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, directorii generali adjuncti din cadrul societatii de la Ploiesti – Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Danulescu, un membru al Consiliului de Administratie al Petrotel Lukoil, Andrei Rata, si contabilul sef Dorel Dutu.

La acel moment, procurorii anuntau ca prejudiciul cauzat prin savarsirea de catre inculpati a infractiunilor retinute in sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro, precizeaza Agerpres.

In luna decembrie, instanta de fond a constatat neregularitatea rechizitoriului, iar in ianuarie a dispus restituirea dosarului la PCA Ploiesti, decizia Tribunalului Prahova fiind motivata prin „pasivitatea totala” a procurorului care nu a remediat acele neregularitati si nici nu a comunicat in termenul legal Tribunalului Prahova daca isi mentine sau nu dispozitia de trimitere in judecata a dosarului.

Ulterior, la data de 22 ianuarie 2016, PCA Ploiesti a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca dosarul Lukoil a fost din nou trimis in judecata dupa ce procurorii au remediat neregularitatile constatate de magistrati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: