Demiterea de urgenta a lui Ciorbea, solicitata de un europarlamentar: „Ce au in comun problemele cetatenilor cu interesele unui condamnat?”

politica

Europarlamentarul Monica Macovei solicita demiterea lui Victor Ciorbea, pe care il acuza ca este „avocatul PSD si al penalilor din Parlament”.  „Ce au in comun interesul public si problemele cetatenilor cu interesele unui condamnat?”, se intreaba Macovei.

„O sesiune extraordinara a Parlamentului ar fi justificata doar pentru demiterea lui Victor Ciorbea, avocatul de casa al PSD.

Cer opozitiei din Parlamentul Romaniei sa inceapa demersurile parlamentare pentru demiterea actualului Avocat al Poporului, Victor Ciorbea.

Condamnatul Dragnea a convocat sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor pentru ca Guvernul sa poata da ordonante de urgenta. Nu este nimic extraordinar de dezbatut si adoptat in Camera Deputatilor, ci este un artificiu pentru ca prim-ministrul Grindeanu sa poata pune in aplicare ordinele de la partid.

Politicienii au insa un motiv real de a-si intrerupe vacanta pentru o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor si a Senatului: demiterea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. O sesiune extraordinara cu un singur punct pe ordinea de zi, anuntat in mod transparent, si care, cu certitudine, raspunde asteptarilor publice.

Victor Ciorbea nu mai poate ramane in functia de Avocat al poporului si, in acelasi timp, sa fie avocatul PSD si al penalilor din Parlament. Ce au in comun interesul public si probleme cetatenilor cu interesele unui condamnat, astfel incat sa justifice demersul lui Victor Ciorbea de a ataca la Curtea Constitutionala legea care nu permite unui condamnat penal sa fie ministru sau prim-ministru?

Amintesc ca Victor Ciorbea a fost numit Avocat al Poporului, la propunerea lui Victor Ponta, fara consultare publica si fara transparenta, si chiar cu incalcarea promisiunilor facute Comisiei Europene in 2012, care cerea ca Avocatul Poporului sa se bucure de un sprijin transpartinic al partidelor politice si sa fie numit printr-un proces de numire transparent si obiectiv.

In urma cu mai bine de 2 ani, ceream Parlamentului sa il revoce din functie pe Victor Ciorbea, care a actionat in mod evident impotriva intereselor poporului. De exemplu, nu a atacat la CCR Ordonanta de Urgenta care a permis migratia primarilor pentru 45 de zile, nu a raspuns solicitarilor societatii civile de a ataca la CCR Statutul senatorilor si deputatilor, in care exista un articol care a permis ca Dan Sova sa ramana cu imunitate.

Pastrarea lui Victor Ciorbea in functie este doar dorinta politicienilor penali, si nicidecum dorinta poporului”, a scris Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: