Dezvaluiri stupefiante din Teleorman. Pe cine tocmai a impus Dragnea in fruntea Curtii de Conturi: „Ducea cu valiza banii in biroul lui Dragnea”

news

Plenul Parlamentul l-a ales, miercuri, in functia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi pe Florin Tunaru. Provenit dim Teleorman, un apropiat al lui Liviu Dragnea, Tunaru a fost votat cu 267 de voturi „pentru” si 103 „impotriva”. Publicatia „Liber in Teleorman” dezvaluie cu ce se ocupa Tunaru cand activa in Teleorman.

„Nu se poate sa numesti intr-o functie de control un individ despre care se stie nu doar ca e pionul otravit din ANAF, asa cum i se spunea lui Florin Tunaru acum ceva vreme, ba chiar ca e purtatorul de spaga al PSD-ului.

Ca sa improspatam memoria publicului, care are prostul obicei de a uita repede lucrurile importante, vom incepe prin a va aminti cum niste ofiteri de la Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Teleorman au demarat, acum cativa ani o ancheta in cadrul careia au audiat mai multi sponsori ai PSD Teleorman. Multi dintre cei care figurau drept sponsori in Monitorul Oficial nici macar nu isi aminteau sa fi dat vreodata bani la partid.

Vizat de ancheta a fost si unul dintre capii ANAF Teleorman, Florin Tunaru, actualmente avizat vicepresedinte al Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi. Ce facea Tunaru la vremea aceea? Ei bine, el indemna oamenii de afaceri, prin metode specifice (sa nu le spunem presiuni) sa cotizeze la PSD. Unul dintre cei care l-au acuzat atunci pe Tunaru de presiuni a fost chiar Dan Pena de la Modul Proiect, care a mentionat clar in fata investigatorilor ca a sponsorizat PSD la solicitarea lui Florin Tunaru. Dincolo de asta, Tunaru era omul care ducea cu valiza banii la partid, in biroul lui Dragnea!

Insa Tunaru nu s-a oprit aici cu infractiunile, asa ca in anul 2015 a lovit din nou! La data respectiva, nu ne-a mirat deloc sa-i regasim numele in dosarul vicepresedintelui Consiliului Judetean Satu Mare, Vasile Govor, care, potrivit comunicatului DNA, ‘a facut demersuri, prin intermediul suspectului Dolineaschi Andrei (secretarul general al aceluiasi partid), pe langa persoane din conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decat cele profesionale.’

Una dintre persoanele din ANAF la care Govor apela cu toata increderea era si teleormaneanul Florin Tunaru, una dintre numeroasele „maini drepte” ale lui Dragnea. Si pentru a se vedea cat de natural le vine mainilor drepte ale lui Dragnea sa faca trafic de influenta si sa incalce regulile trebuie doar sa urmarim cu atentie urmatoarea convorbire:

Mircea Govor: Va salut! Mircea Govor va deranjeaza, de la Satu Mare.
Florin Tunaru: Da, da!
Mircea Govor: I-am zis la directorul general sa va trimita cu situatia de la Carei, cu persoana aia, sa va trimita dumneavoastra pe mail, sa vedeti exact despre ce-i vorba.
Florin Tunaru: Asa! E in regula, e in regula.
Mircea Govor: Va multumesc frumos. Bine.
Florin Tunaru: Bine. A venit si prietenul si s-a transat acolo, a discutat (se refera la Andrei Dolineaschi n.r.).
Mircea Govor: Multumesc.
Florin Tunaru: Colegul, da? Eram acolo cu Andrei si au venit si….
Mircea Govor: Pai, de aia zic ca acuma daca aveti hartia asta de la Satu Mare cu situatia de la Carei, am rugamintea sa i-o aratati la fata asta cu care am discutat.
Florin Tunaru: Da, da, da, da. Sa mi-o trimita si, si urmaresc si eu.
Mircea Govor: Tot respectul. Va multumesc din suflet”

(…) Cunoscatorii spun chiar ca Tunaru este instrumentul prin care Liviu Dragnea ar fi incercat pana acum sa construiasca in interiorului fiscului un sistem de protectie pentru baronii PSD. Mai mult, Tunaru este banuit si de faptul ca ar fi incercat sa stearga datoriile Bombonicai la Fisc, datorii generate de celebra afacere, cunoscuta publicului drept Hotelul Turris din Turnu Magurele”, scrie Liber in Teleorman.

Publicatia mai dezvaluie si un alt amanunt savuros despre Tunaru. Si-a construit garaj, in Teleorman, in locul ghenei comune.

„Si ca sa punem si bomboana pe coliva, amintim celor interesati ca Tunaru este si un om ‘de toata isprava’. In sensul ca nu e! De pilda, pe strada Carpati, acolo unde locuieste, Tunaru si-a amenajat garaj pentru sine si familia sa pe locul destinat in mod firesc ghenei comune, obtinand aprobare pentru mutarea containerelor de gunoi pe marginea strazii. Asa ca si in prezent, autoturismul lui Tunaru sta langa bloc, in timp de mizeria s-a mutat in strada, chiar in vecinatatea casei episcopale”, mentioneaza Liber in Teleorman.

Tunaru, originar din Teleorman, a lucrat cu Dragnea la Consiliul Judetean ca director adjunct la Directia de Contabilitate, apoi a fost consilierul personal al lui Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: