DNA vrea sa-l aresteze pe mogulul lui Ponta. I-a promis unui SEF din politie ca il promoveaza

news

Procurorii DNA cer presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului Ghita Sebastian Aurelian pentru doua infractiuni de mita, 2 infractiuni de folosire sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la acest informatii, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Conform rechizitoriului, „folosindu-se de influenta pe care o avea si pe care o exercita efectiv pentru mentinerea si promovarea in functii publice, suspectul Ghita Sebastian Aurelian a capacitat un magistrat si o persoana din conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Prahova (I.P.J.) Prahova sa-i furnizeze informatii confidentiale din dosarul aflat in curs de urmarire penala pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti”.

„Faptele ar fi fost comise in contextul in care, pe de o parte, deputatul Ghita Sebastian Aurelian avea interesul sa protejeze doua persoane implicate in activitatea infractionala ce facea obiectul anchetei, iar pe de alta parte, avea personal interese de natura financiara la mai multi agenti economici supusi anchetei.

In schimbul informatiilor nedestinate publicitatii pe care le-a obtinut, suspectul Ghita Sebastian Aurelian a promis, pe de o parte, persoanei din conducerea I.P.J. Prahova ca o va sprijini sa isi mentina functia, dar si sa obtina alte functii de conducere. Pe de alta parte, a acordat magistratului sprijin in vederea obtinerii unor functii de conducere sau executie in cadrul unor institutii publice centrale”, este una dintre acuzatiile aduse deputatului, conform comunicatului transmis de DNA.

Altfel, in mai 2011, „pentru a inceta difuzarea unor reportaje denigratoare la adresa unei anumite societati comerciale, prin intermediul unui post de televiziune a carui activitate o controla prin intermediul SC Asesoft International SA, suspectul Ghita Sebastian Aurelian l-a constrans pe reprezentantul acelei societati comerciale sa incheie, in mod fictiv, un contract de prestari servicii. Scopul incheierii contractului era ca SC ASESOFT INTERNATIONAL SA sa dobandeasca, in mod injust, un folos patrimonial, respectiv suma de 500 000 euro, reprezentand valoarea contractului mentionat. Din acea suma, SC ASESOFT INTERNATIONAL SA a primit, in doua transe,in perioada iunie – septembrie 2011, suma totala de 610. 202, 96 lei”.

In ceea ce priveste sofatul fara permis, Ghita este acuzat ca pe 22 iulie 2012 a condus „pe drumurile publice un autoturismul marca Mercedes, fiind depistat pe raza localitatii Barcanesti, judetul Prahova, in conditiile in care exercitarea dreptului de a conduce era suspendata pentru perioada 22.03.2012-18.08.2012″.

Tot atunci, politicianul ” i-a solicitat unei persoane cu functie de conducere din I.P.J. Prahova sa intervina pe langa lucratorii de politie rutiera din cadrul Biroului DN1, astfel incat acestia sa nu dispuna masurile legale, respectiv constatarea comiterii unei contraventii si a unei infractiuni la regimul circulatiei. In schimb, Ghita Sebastian Aurelian a oferit sprijin, astfel incat persoana respectiva sa isi mentina functia de conducere pe care o exercita la I.P.J. Prahova”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: