Dragnea a ajuns la proces. Iata cum l-a ajutat CCR sa scape, avocatul dezvaluie strategia: „Instantele nu mai pot condamna”

news

Presedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns marti dimineata la ICCJ, unde ar urma sa aiba loc ultimul termen in dosarul angajarilor fictive la DGASPC Teleorman, in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Toni Neaccu, avocatul fostei sotii a lui Dragnea, Bombonica, a afirmat intr-o postare pe Facebook ca „instantele nu mai pot condamna pentru abuz in serviciu cat timp nu se instituie legislativ un prag valoric”, invocand decizia CCR tocmai in legatura cu acest dosar.

„Asta pentru cine spunea ca prin achitarea prejudiciului am recunoscut fapta (a noastra si a altora)”, conchide el.

„Omisiunea legiuitorului Romaniei de a pune de acord prevederile abuzului in serviciu, in termenul de 45 de zile prevazut de art. 147 alin. 1 din Constitutie, cu deciziile Curtii Constitutionale de admitere a unor exceptii de neconstitutionalitate care privesc acest articol de lege, are ca efect direct si de neinlaturat lipsa de certitudine cu privire la existenta normei de incriminare, respectiv INCERTITUDINEA legii penale”, mai argumenteaza el.

 

Precedenta sedinta s-a desfasurat in absenta sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care se afla intr-o vizita oficiala in Israel.

Liviu Dragnea, acuzat ca ar fi intervenit pentru angajarea la DGASPC Teleorman si mentinerea in functie a doua angajate care lucrau de fapt la PSD, a fost audiat la instanta suprema, in 21 martie, timp de aproximativ doua ore si a sustinut ca fostul director executiv al Directiei Floarea Alesu, dar nici altcineva, nu l-a informat vreodata ca cele doua angajate nu ar merge la serviciu si ca ar incasa salariul fara sa munceasca. El a negat, de asemenea, ca ar fi discutat cu Floarea Alesu despre organigrama DGASPC, spunand ca organigrama si rectificarile bugetare ale institutiei aveau proceduri riguroase, iar competenta era a Consiliului Director.

Liderul PSD a mai spus ca din cei aproape 2.000 de oameni angajati in institutiile subordonate Consiliului Judetean Teleorman foarte multi erau din cadrul PSD si de la alte partide politice, iar atunci se intreaba firesc daca ar fi trebuit sa se intereseze de fiecare angajat membru PSD daca merge la serviciu: „Eu ma intreb firesc – ar fi trebuit sa ma interesez de fiecare angajat membru PSD daca merge la serviciu? Eu nu merg nici acum in fiecare zi la sediul de partid. Nici atunci. Eu ajungeam la sediul de partid cam la doua saptamani. Au fost perioade in care nu ajungea niciunul cate o luna. Cand noi aveam Birou Permanent judetean insemna ca veaneau toti membrii, soferii, primarii, consilieri judeteni, multa lume”.

Liviu Dragnea a fost confruntat in instanta cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu. Ea a sustinut in fata magistratilor ca l-a informat pe Liviu Dragnea imediat ce a aflat ca cele doua angajate care lucrau si la PSD nu veneau la serviciu, la DGASPC, desi primeau salariu, ca a avut mai multe discutii cu el despre cele doua si ca liderul PSD i-ar fi spus sa mai aiba rabdare pentru ca situatia se va rezolva si sa ii puna la munca pe ceilalti angajati. Liderul PSD a negat toate aceste acuzatii, sustinand in instanta ca nu a avut nicio discutie cu fosta directoare a DGASPC.

La finalul procesului, Dragnea a spus ca incearca sa inteleaga de ce a fost trimis in judecata fara nicio proba, ci doar in baza unor „barfe spuse la un sprit” si a sustinut ca a ramas „tinta DNA”: „As vrea sa inchei, domnule presedinte. Asa cum am spus de la inceput, am citit dosarul, rechizitoriile, declaratiile. Incerc sa inteleg de ce am fost trimis in judecata fara nicio proba, doar pe niste declaratii, niste feelinguri, niste barfe spuse la un sprit. Nu am reusit sa inteleg. Ce sa mai spun, am ramas si sunt tinta DNA-ului”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: