Dragnea, anunt la Bacau, de langa Gabriela Firea: „Noi, PSD-ul, nu avem nevoie sa ne facem un serviciu secret, le avem pe toate“

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat criticile sefului statului, Klaus Iohannis, privind votul senatorilor coalitiei majoritare, care au decis ca seful serviciului secret al Ministerului de Interne, DGIPI, sa nu mai fie numit si cu aprobarea CSAT. 

Aflat in campania electorala la Bacau, alaturi de Gabriela Firea, Dragnea a facut cateva declaratii ironice legate de serviciile secrete.

„Sunt servicii mai mari si mult mai importante decat DIPI. Atunci de ce ar fi trebuit DIPI sa aiba nevoie de avizul CSAT-ului? Nu exista serviciu secret din Romania care sa nu fi avut si sa nu aiba colaborari foarte stranse cu PSD-ul. E un partid iubit, cu un sediu foarte deschis si foarte foarte accesat. De asta ne simtim si foarte protejati. Noi nu avem nevoie de niciun serviciu secret. Le avem pe toate“, a spus Liviu Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, ca initiativa Senatului de a elimina avizul CSAT in numirea sefilor DGIPI este o eroare, aratand ca atata timp cat institutia este una militarizata, nu poate sa functioneze fara aviz CSAT.

”Asa ceva nu se poate. E o eroare. Atata timp cat institutia este una militarizata, nu poate sa functioneze fara aviz CSAT. Punct. Iar indiferent ce doreste Senatul sau Camera Deputatilor, asa functioneaza institutiile in Romania, conform Constitutiei”, a spus Klaus Iohannis.

”Daca se mentine aceasta solutie, care este una neconstitutionala dupa parerea mea, evident ca speta va ajunge la Curtea Constitutionala. In ultima instanta voi ataca eu la CCR. Dar, deocamdata astetam sa isi revina Parlamentul.

Intrebat cum vede aceasta initiativa a PSD-ului, presedintele a raspuns ca ”vede o ratiune politica, destul de evidenta dupa speta cu ANCOM. Se incearca sa se elimine institutia presedintelui din anumite proceduri. E o eroare”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.


loading...

Comentarii: