„Dragnea da legea cu PSD-u’ sa cada grupul infractional”. Interceptari DNA intr-un mega-dosar, cum se bucura inculpatii ca PSD schimba legile in facvoarea lor

news

Interceptari realizate de DNA in dosarul fraudarii  fondurilor Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) arata cum inculpatii isi dadeau asigurari ca nu vor merge la puscarie intrucat PSD va modifica legile in Parlament.

Conform interceptarilor, publicate de ziare.com, inculpatii isi manifestau bucuria ca DRagnea si PSD schimba legile in Parlament:  „Dragnea da legea cu PSD-u’ sa cada grupul infractional pentru ca aia de la Casa de Asigurari erau ai lui…”, spunea intr-o interceptare ambientala unul dintre inculpatii din dosarul „Fraudelor de la CNAS”. „Nu se face nicio puscarie”, era concluzia acestuia, dupa ce a analizat modificarile propuse la Codul Penal.

Convorbirea este una din probele din mega-dosarul care a ajuns pe masa magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti. Aproximativ 3.000 de volume de documente, un rechizitoriu de 2.000 de file si circa 1.500 de martori audiati.

In total, un numar de 59 de persoane, intre care fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Marian Burcea si alti membri ai conducerii CNAS si ai Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CNASMB) . De asemenea, au fost trimise in judecata 31 de firme si asociatii.

Ancheta are legatura cu desfasurarea de activitati ilicite prin care sume de bani in valoare de peste 20 milioane de lei (4,5 milioane euro) din fondurile Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) ar fi fost fraudate prin decontarea nelegala a unor servicii de ingrijiri medicale la domiciliu fictive.

Pe 25 aprilie 2018, unul dintre martorii din dosar, asistent medical la un azil de batrani, a facut un denunt la DNA in care a aratat ca a fost contactat de Iuliana Gheorghe – administratoarea azilului de batrani, care a venit insotita de una dintre martorele din dosar, Elena-Raluca Gheorghe. Discutiile vizeaza in principal modificarea infractiunii de grup de infractionalitate organizata, care se facea in Parlament. Intr-o alta interceptare, sunt analizate modificarile la institutia denuntatorului.

Scopul intalnirii, influentarea declaratiilor date la DNA. Intalnirea trebuia sa ramana secreta. „Oricum, noi n-am vorbit, una cu alta”, „Spui ca n-am vorbit, nu ne-am intalnit, indiferent cine te-ntreaba, nici moarta n-am vorbit! Ca iti schimba incadrarea! Sau pe mine… ma trezesc dracu’ ca cine stie ce mai facem. NU!, N-am vorbit de nici o culoare. Cand vine la birou, eu plec pe sectie, daca vine, ca nu sta, ea nu semneaza acte, nu face nimic, decat trece prin curte, se urca in masina si pleaca”, spunea Iuliana Gheorghe.

Martora Elena-Raluca Gheorghe si Iuliana Gheorghe, desi nu aveau voie sa ia legatura, ii explicau martorei argumentele forte: urmau modificari legislative care vor conduce la inlaturarea acuzatiilor penale, sustinand ca aceste schimbari legislative ar fi determinate, in parte, de influenta pe care Marian Burcea, fostul sef al CNAS, o avea asupra autoritatii legislative.

– „PSD redefineste grupul infractional! S-a bagat in Parlament acu’ 2 zile si eu sunt cu ochii pe el sa vad daca… PSD redefineste grupul infractional organizat. In proiectul de modificare a codurilor trebuie sa nu fie ocazional si pentru o comitere imediata. Ce inseamna? Ca PSD redefineste grupu’… aa… proiecte depuse miercuri in Parlament. Astfel, este nevoie ca fiecare membru sa aiba un rol prestabilit, iar grupul sa nu fie ocazionat pentru o comitere imediata. Si zice aicea, mai pe romaneste. Stai sa va citesc, pe romaneste! Ce inseamna asta? Ocazional? Deci… Ralu! O data nu se pune!”;

„Si grupul… de ce a dat PSD-ul legea asta? Pentru ca presedintele Casei de Asigurari, ala mare, Burcea, l-a bagat la grup infractional tot din luna noiembrie si a zis toti cei din luna noiembrie care sunt bagati la grup infractional… se modifica Codul”.

Pe 3 mai 2018, asistenta s-a intalnit din nou cu Iuliana Gheorghe, care o sfatuieste sa nu dea declaratii de recunoastere, deoarece procesul penal nu va avea consecinte. Motivul: Codul penal urmeaza sa fie modificat.

– „E vorba in proces, cat dureaza procesul 3 – 4 ani. Nu se-ntampla nimic acuma. Deci uite, a intrat si… in Parlament s-a aprobat deja: indiferent ce-ar fi, nu se face nicio puscarie. Deci trebuie sa stai fara griji, ca nu se face. Nici libera practica, nici… E acuma focul asta un pic, dar in final, la sfarsit, se rezolva. Trecem prin asta dar nu se va intampla nimic. Daca n-am visat azi-noapte fel de fel de fete, se transformau, se… Zic Doamne, ce-o mai fi si asta?”;

– „Nu, nu e vorba de tine, e vorba ca ea nu… Pe noi nu ne suspecteaza si nu ne-a facut inculpati decat pe denuntul ei. Da’ pe noi n-o sa ne judece pe niciun denunt, pentru c-a intrat legea asta alaltaieri, ti-am spus c-a plecat la Monitorul Oficial. A citit-o si nasa-mea – care lucreaza si ea la Guvernul Romaniei – si a zis Iuli, e decizie data de Inalta Curte de Casatie! Nu poate sa va denunte pe… a… sa te mai denunte, sa te judece, ca… Eu eram pe denuntul ei, facut de mine! ….decat la sa… in termen de 6 luni! Pe voi v-a denuntat dupa 1 an si jumatate! Pe mine. Sau si pe directoarele alelalte. Acuma… nu vezi javra? Nu stie de unde, pe cine sa mai bage ca sa-i mai taie ei din bani”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: