Dragnea i-a gasit o intrebuintare si mai daunatoare lui Iordache. Vot in Parlament, toate legile pe Justitie trec printr-un nou filtru

news

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi „pentru” si 119 „impotriva”, modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislatiei in domeniul Justitiei, astfel incat actele normative cu incidenta asupra Justitiei sa fie modificate numai in aceasta comisie.

Presedintele comisiei speciale, Florin Iordache, a trimis luni Birourilor permanente reunite o scrisoare in care solicita ca toate actele normative cu incidenta asupra Justitiei care sunt in procedura parlamentara sa fie dezbatute si modificate in aceasta comisie.

Iordache a solicitat BPR modificarea regulamentului comisiei pe care o conduce cu articolul urmator: „examinarea, modificarea si completarea, dupa caz, a tuturor actelor normative cu incidenta asupra Justitiei, in vederea reformarii sistemului judiciar, aflate in procedura parlamentara, precum si a celor ce urmeaza a intra in procedura parlamentara, pe toata perioada desfasurarii activitatii Comisiei si care vor fi transmise acesteia”.

Deputatul PNL Ioan Cupsa a declarat la dezbateri ca liberalii vor vota impotriva acestei modificari.

„PNL va vota impotriva acestui hocus-pocus, acestor modificari ale regulamentului acestei comisii speciale si va atentionam ca in legatura cu legile Justitiei singura modalitate normala, sanatoasa, asezata si regulamentara era sa sesizati comisiile permanente din fiecare camera si mai apoi rapoartele care s-ar fi redactat de comisiile permanente sa le fi supus votului in plenul camerelor. Orice alta procedura este neregulamentara, este nelegala si drept urmare ne va permite sa contestam aceste asa—zise legi ale Justitiei, sa le atacam in privinta neconstitutionalitatii”, a mentionat Cupsa, citat de Agerpres.

Si parlamentarii USR au anuntat ca vor vota impotriva acestor modificari.

„Este regretabil faptul ca aceasta comisie nu functioneaza dupa un regulament clar, faptul ca astazi se incearca acoperirea unor greseli de procedura legislativa. Grija principala ar trebui sa fie aceea de transparenta, ar trebui ca la comisie sa ni se puna la dispozitie toate documentele in timp util pentru a discuta aceste legi. Din pacate lucrul acesta nu se intampla. Noi vom vota impotriva modificarilor”, a mentionat deputatul USR Stelian Ion.

Senatorul PMP Traian Basescu a spus la randul sau ca este o greseala a Parlamentului infiintarea acestei comisii speciale.

„Cred ca cea mai mare greseala o facem constituind aceasta comisiei care sa rezolve toate problemele pe care le are Justitia. Mai mult decat atat puneti aceasta comisie si sub presedintia unui coleg de-al nostru care, in urma aventurilor din prima parte a anului, a reusit sa devina o emblema a antireformei in Justitie. Sugestia mea este sa renuntam la orice comisie speciala, lasati proiectele de legi sa mearga prin Comisiile juridice si plenurile celor doua camere si sunt convins ca vom avea legi mai bune. Modul cum s-a constituit comisia si cel care reprezinta comisia, presedintele ei, domnul Iordache, vor fi dezavantaje uriase pentru ca aceste legi sa poata fi duse la capat datorita reactiei publice care va exista”, a declarat Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: