„Dragnea si gasca lui doresc o inflatie cat mai mare”. Acuzatiile unui senator, ce urmareste de fapt seful PSD

pagina verde

Senatorul PNL Florin Citu afirma ca ritmul alarmant de crestere a preturilor in luna iunie si cresterea inflatiei este exact ceea ce a vrut liderul PSD, Liviu Dragnea. Citu crede ca statul vrea ca inflatia sa fie mare, iar astfel se reduce puterea de cumparare si se opreste supraincalzirea economiei.

„Preturile continua cresterea alarmanta si in iunie. Mai mult, rata inflatiei masurata cu indicele armonizat (IAPC), cel care este relevant pentru comparatia cu tarile UE si pentru aderarea la zona euro, a continuat sa creasca. Exact cum au vrut Dragnea si PSD. Fata de iunie 2017 preturile au crescut cu 5,4% (INS), in iunie 2018”, scrie Florin Citu pe contul sau de Facebook.

El spune ca, in luna iunie, scaderea salariilor nete plus rata inflatiei au facut ca salariile nete sa scada cu aproximativ 1%, iar “inflatia este taxa pe care statul o impune asupra cetatenilor saraci care traiesc doar din salariu”.

Florin Citu sustine ca statul, condus de “Dragnea si gasca lui”, vrea ca inflatia sa fie cat mai mare pentru a reduce puterea de cumparare si pentru a opri supraincalzirea economiei.

“Statul, mai ales astazi condus de Dragnea si gasca lui, doreste o inflatie cat mai mare. O inflatie mare reduce puterea de cumparare si astfel franeaza o economie supraincalzita. Dar mult mai important pentru PSD, o inflatie mare reduce valoarea banilor pe care statul ii returneaza din imprumuturi si «creste» veniturile la buget. De aceea mesajele care vin de la Dragnea si PSD despre inflatie sunt: «Este ok, nu a murit nimeni de o rata a inflatiei de 6% sau 7%. Uitati-va cat era in 2007!» Acesta este modul prin care PSD va manipuleaza sa va obisnuiti cu preturi care vor continua sa creasca”, a explicat Citu.

Senatorul PNL mai explica si ca o inflatie mare vine la pachet cu dobanzi mari, deprecierea mondei nationale si criza.

Romania a inregistrat o rata anuala a inflatiei de 4,6% in luna mai, cea mai mare din Uniunea Europeana (UE), de peste doua ori mai mare decat media din cadrul UE, potrivit datelor publicate in luna iunie de Eurostat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: