Efectele MIRACULOASE ale porumbului fiert. Contine criptoxantina si thiamina

life

Pe plaja, prin parcuri sau chiar si acasa porumbul fiert este in aceasta perioada vedeta gustarilor dintre mese. Dincolo de gustul sau delicios, porumbul are o multime de beneficii: protejeaza vederea, inima, rinichii si ficatul si confera un plus de vitalitate organismului.

Cercetarile au aratat ca, desi fiert, porumbul nu isi pierde proprietatile curative ci, din contra, se transforma intr-o adevarata mana cereasca. Iata care sunt principalele atuuri ale porumbului fiert:

Previne infarctul

Compusii din porumbul fiert contribuie la cresterea elasticitatii vaselor de sange, prin sporirea cantitatii de elastina. In acest fel, se realizeaza o mai buna oxigenare si hranire a intregului organism, scazand riscul de aparitie a aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale si a infarctului. Studiile efectuate de cercetatori au aratat ca persoanele care consuma in mod regulat porumb fiert prezinta un risc de infarct scazut cu 10% fata de persoanele care nu consuma porumb fiert, scrie adevarul.ro. In plus, contine acid folic care are si el un aport important in reducerea riscului bolilor de inima, iar vitamina B5 combate oboseala.

Inamic al cancerului

Cercetarile din ultimii ani au demonstrat ca antioxidantii din porumb pot lupta si elimina radicalii liberi raspunzatori de cresterea riscului de aparitie a cancerului. Criptoxantina din porumb tine la distanta cancerul, iar thiamina ajuta la buna functionare a creierului si imbunatateste procesul cognitivfiind un aliat in lupta cu Alzhaimerul.

Regleaza tranzitul intestinal

Datorita cantitatii mari de fibre din compozitie, porumbul fiert este un aliment care ajuta la reglarea tranzitului intestinal, fiind recomandat persoanelor care au probleme cu constipatia. In plus, este si un diuretic natural.

Imbunatateste vederea

Porumbul fiert consumat cu regularitate in aceasta perioada mai are un beneficiu. Zeaxantina, pigmentul care ii da culoarea galbena, protejeaza vederea si previne boli oftamologice precum cataracta.

Trateaza raceala

Poate parea greu de crezut, insa porumbul poate vindeca virozele, datorita continutului sporit de vitamina A, care te scapa de mucozitatile de la nivelul nasului si al gatului. Consumarea produsului in perioada racelilor sau a virozelor respiratorii ajuta la o vindecare mai rapida, porumbul fiert fiind considerat un adevarat medicament natural.

Intareste sistemul osos

Porumbul este bun si pentru sanatatea sistemului osos, dar si un bun aliat in lupta cu multe afectiuni cum ar fi cistita cronica, gastrita, ulcer, dischinezie biliara, reumatism sau arterita.

Scade nivelul colesterolului

Culmea, desi toata lumea crede ca porumbul ingrasa, de fapt acesta este un aliat in curele de slabire datorita unui mecanism mlecular care grabeste degradarea grasimilor. In plus, ajuta la scaderea colesterolului. Nici continutul caloric al porumbului fiert nu este crescut, motiv pentru care nutrutionistii il includ adesea in diete.

Nu contine gluten

Porumbul fiert nu contine gluten, astfel incat poate fi consumat si de catre persoanele care sufera de boala celiaca.

Foto: chewonthatblog.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: