„Este neconstitutional sa fiu anchetat”. Deputatul-mitraliera face din nou scandal. Ce a facut pentru a nu mai da ochii cu sefii din PSD

politica

Deputatul Catalin Radulescu a anuntat luni, intr-un comunicat transmis presei locale din Arges, ca se autosuspenda din PSD pana la clarificarea tuturor aspectelor legate de declaratiile pe care le-a facut in spatiul public.

„Intrucat am o vechime de 21 de ani in PSD, nu doresc ca imaginea partidului si a presedintelui PSD sa fie prejudiciate in niciun fel, ma autosuspend pana la clarificarea aspectelor ce tin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credinta si faptul ca interpretarea data cuvintelor si opiniilor mele a fost denaturata, pentru a-mi decredibiliza imaginea si activitatea politica. Raman fidel principiilor, programului si conducerii PSD”, se arata in comunicat.

Deputatul sustine ca declaratiile sale au fost distorsionate, dar isi cere scuze celor care s-au simtit lezati de ceea ce a aparut in spatiul public.

„Regret faptul ca au fost interpretate cuvintele mele in alt sens, total distorsionat si neadevarat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, si atasate in mod securistic intr-un filmulet de 2 minute. Imi cer scuze persoanelor de buna credinta care s-au simtit lezate prin interpretarea nedreapta a cuvintelor mele, in decursul carierei mele si pana la aceasta varsta, nefiind implicat niciodata in niciun fel de act de tulburare a linistii publice”, se mai mentioneaza in comunicat.

Radulescu sustine, totodata, ca „orice ancheta privind declaratiile si opiniile politice ale unui parlamentar este ilegala si neconstitutionala”, invocand in acest sens prevederi din Constitutie.

Pe de alta parte, deputatul Catalin Radulescu a intrat opt zile in concediu, solicitarea sa in acest sens fiind aprobata luni de Biroul permanent al Camerei Deputatilor.

Deputatul a solicitat opt zile de concediu cu plata, dar, deoarece a beneficiat deja de trei zile de concediu, Biroul permanent a aprobat cinci zile de concediu cu plata si trei zile de concediu fara plata, a anuntat secretarul Bp, Ioana Bran.

Conform solicitarii, Radulescu a cerut concediu in perioada 20 — 23 martie si 27 — 30 martie pentru a-si „putea face analizele in strainatate”. „Starea mea de sanatate nu este foarte buna. Va mentionez ca in mandatul 2012 — 2016 nu am luat nicio zi de concediu”, se arata in solicitarea lui Radulescu.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu dupa ce Catalin Radulescu, deputat PSD de Arges, a declarat intr-un interviu pentru „Adevarul”: „Pentru ce mai se duc oamenii in Piata Victoriei acum si pentru ce noi nu iesim impotriva lor cu tunurile de apa, daca nu mai au motiv? Nu putem sa transformam in maidan, un loc in maidan, hai sa facem cum se intampla in Franta, in America, peste tot. Noi am facut, am cerut autorizare, sa ceara si ei autorizare”.

El a mai spus ca are o arma AKM: „Daca vreodata mai vine cineva cu vreo idee sa schimbe statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag. Imediat! Imediat! Dar pot sa ies unde vreau eu, daca ma apuca vreo nebunie, pot sa ies sa trag unde vreau eu, e riscul meu si hotararea mea”.

Ulterior, politistii i-au anulat lui Radulescu dreptul de a detine arme, acesta fiind amendat cu 2.500 de lei. De asemenea, IPJ Arges a sesizat Parchetul General cu privire la nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: