Firea a urlat in sedinta: „Luati-i microfonul”. Apoi a trimis niste matahele la intimidare. Titlu la RTV: „Firea a fost atacata de sorosisti”

politica

firea

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis sa revoce Consiliul de Administrare al Regiei Autonome de Transport a Capitalei ca urmare a modului defectuos in care s-au deszapezit statiile RATB si a intarzierilor inregistrate de autobuze si tramvaie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, de urgenta, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si a cerut demiterea Consiliului de Administratie al RATB si numirea unei noi conduceri.

,,In urma reclamatiilor primite la Telverde, foarte multe s-au indreptat catre conducerea RATB-ului. Sunt total nemultumita de modul cum au actionat privind eliberarea statiilor de autobuz. Pe traseu nu au fost suficiente autobuze, astfel ca oamenii au asteptat zeci de minute masinile in statii. Am toleranta zero fata de indisciplina, am toleranta zero la tupeu fata de cetateni, am toleranta zero fata de smecherii din anumite institutii, carora nu li s-a miscat un fir de par ani de zile si cred ca pot sa continue in acest fel. Mai mult, directorul RATB nu a depus planul de management in termen de 30 de zile, ceea ce nu s-a intamplat, iar CA-ul RATB trebuie sa depuna in termen de 30 de zile planul de administrare, ceea ce nu s-a intamplat. Deci conducerea putem spune ca e demisa de drept”, a declarat Gabriela Firea, citata de Mediafax.

Consilierii Uniunii Salvati Romania s-au opus, insa, demiterii conducerii RATB, explicand ca primarul general nu a prezentat niciun raport care sa confirme ca CA-ul Regiei de Transport nu si-a dus la indeplinire atributiile.

,,Doamna primar nu ne-a prezentat niciun fel de raport din care sa rezulte ca actuala conducere a RATB nu si-a indeplinit atributiile. Ceea ce ne propune doamna Firea sunt doar vorbe, fara nicio dovada scrisa, fara niciun raport, fara nicio analiza a unei autoritati competente”, a declarat Ana Ciceala, consilier USR in cadrul CGMB.

Interventia consilierului USR a fost intrerupta, insa, de consilierii PSD, care au acuzat-o ca ia apararea unei conduceri ineficiente a RATB, iar presedintele de sedinta, Orlando Marian Culea, a cerut acesteia sa isi incheie interventia si sa predea microfonul. Deoarece consilierul USR a refuzat sa isi incheie pledoaria, spiritele s-au incins, iar presedintele de sedinta a cerut evacuarea acesteia din sala de sedinta. Dupa mai multe minute de certuri si schimburi de replici, Ana Ciceala a predat microfonul si sedinta s-a putut relua.

Iata relatarea unu martor: „Poate va intrebati care e schimbarea de dupa alegerile parlamentare – tupeul PSD ALDE la PMB a ajuns acolo unde ameninta un consilier al opozitie ca va fi dat afara din sala! ‘Doamna Ciceala, vreti sa va indepartam din sala? Luati-i microfonul! Doamna consilier general, va rog sa parasiti sala. Lasati micorofonul si parasiti sala! Va rog sa o invitati sa paraseasca sala’. – Acesta este presedintele de sedinta. Din fundal se aude si vocea doamnei primar – luati-i microfonul! Nu am mai pomenit asa ceva! Singurul motiv pentru care Ciceala nu a fost data afara din sala de consiliu este, probabil, rusinea politiei locale! Viceprimarul: ‘veniti dupa ce v-ati manjit cu putin drept pe la gura'”, a scris Zamfi Irina pe Facebook.

Ulterior, Romania TV a sustinut ca Firea a fost atacata de „sorosisti”.

rtv

Cu 28 de voturi pentru, nicio abtinere si 6 voturi impotriva, Consiliul de Administratie al RATB a fost demis.

Tot sambata, CGMB a votat un Consiliul interimar de Administrare al RATB, care, spune Primarul General al Capitalei, isi va prelua de indata atributiile si va avea un mandat de sase luni, timp in care Consiliul General al Municipiului Bucuresti va putea alege noua conducere a RATB.

De asemenea, CGMB l-a demis pe directorul Regiei de Transport Bucuresti, Paul Orzata, numit in urma cu un an si jumatate, la propunerea PNL, in locul sau fiind ales prin votul a 28 de consilieri generali, Sorin Adrian Mihail, consilier general PSD.

Astfel, din noul Consiliu de Administratie RATB fac parte Mihail Adrian Sorin (director), Ciocoiu Ionut Nicolae, Georgescu Iuliu Jean, Catana Dumitru, Trifan Alexandru si Petcu Mihai.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...
 • Verid

  In mod normal,gruparea mafiota instaurata in primarie ,ar trebui distrusa. Asta nu poate face decat DNA.

  • judit gherghiteanu

   asta puteau sa faca bucurestenii, sa nu aleaga tot pesedeul. Cum sa intervina dna-ul in politica primariei. Pana nu fura careva batator la ochi, n-are ce face.

 • Anoo Koo

  De ce nu spuneţi şi faptul că gruparea sorosistă a Uniunii Sorosiştilor din România tocmai votase împotriva ordinii de zi? Tocmai asta i se reproşa tovarăşei Ciuceală, că intervine într-un subiect pe care refuzase să-l pună pe ordinea de zi, deci asta era o dovadă evidentă privind intenţia de sabotaj a Consiliului.

  • jonny

   Consilierii USB cauta sa respecte legea si idiotii ii fac pe ei sorosti, fara macar sa fie ideea lor. Asta in primul rand este o idee care a plecat de la latrina 3 si gruparea organizata de tip mafiot psd. Macar de va-ti fi documentat inainte sa injurati niste oameni, care sunt acolo nu pentru ca le este drag, ci pentru ca s-au saturat de administratie publica facuta de amatori, pe genunchi.

  • Harald

   de ce nu spui ca esti un postac platiti?!
   nu dealta dar refuz sa cred ca un om cu un creier functional pica la manipularile cu sorosist s.a.m.d.

   da de „luati-i microfonul” ce zici mai asta?!

   emigreaza in koreea de nord ca o sa te simti mai bine… rusia e prea democrata pt tine

  • judit gherghiteanu

   asta cu „sorosisti” arata deriva unde s-a ajuns, cu acuzatii de genul asta demn de cretinul clasei dintr-a saptea…habar n-au cine-i omul, ce pareri are, ce a facut sau mai ales ce a scris, dar stiu ce vrea, ce gandeste, ce intentii are. Ca si in general conspirationistii, partea omenirii care nu gandesc ci inghit prostiile altora.

  • Tatal lui frei_herr3

   marsh ma-n m ortii ma tii de taratura asistata imputita……..

 • Camelia Petre

  Asta este dragi bucuresteni ati votat o mahalagioaica parvenita gata de scandal si violenta la orice ora spalati-va cu ea pe cap.Asta e doar inceputul.

  • Zorba Paul

   Zici ca parca dracu a venit pe pamant, a tunat si i-a adunat pe toti mafiotii sub semnul ciumei rosii.