Furie printre pesedisti, dupa ce Kovesi le-a dat cu flit: „Tudorel Toader trebuie sa o revoce saptamana asta”. Amenintari si la adresa lui Iohannis

politica

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat marti ca nu se va prezenta in fata comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor din 2009. Nervos, Plesoianu ii cere lui Tudorel Toader sa o revoce din fuctie de urgenta pe Kovesi.

„Trebuie sa facem ce e de facut. Trebuie ceruta revocarea acestei doamne de catre dl Tudorel Toader, saptamana asta, saptamana viitoare. Nu mai are niciun motiv sa o lungeasca dl Tudorel Toader. Dupa care, cand va ajunge pe masa presedintelui, vorbesc in nume propriu, nu stiu ce parere va avea PSD, daca dl Iohannis nu o revoca, inseamna ca incalca ce spune Constitutia. Si atunci, din punctul meu de vedere, exista toate motivele pentru dl Iohannis sa plece la casele domniei sale”, a declarat Plesoianu la Antena 3.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, anunta, intr-o scrisoare transmisa marti Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, ca nu detine informatii si documente necesare clarificarii imprejurarilor si cauzelor in care s-au produs evenimentele supuse cercetarilor.

„In legatura cu adresa dumneavoastra din data de 13 noiembrie, reiterez convingerea ca obiectul de activitate al Comisiei speciale de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru verificare aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si rezultatul scrutinului prezidential consta in analiza si clarificarea unor situatii de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de a cunoaste anumite realitati cu reverberatii in plan social, juridic sau politic. Sens in care va aduc la cunostinta ca nu detin informatii si/sau documente necesare clarificarii imprejurarilor si cauzelor in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii parlamentare”, se arata in scrisoarea adresata presedintelui comisiei, Oana Florea.

Membrii Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 au decis luni sa o cheme din nou la audieri pe procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Propunerea a fost facuta de deputatul PSD Liviu Plesoianu, iar decizia a fost luata cu 9 voturi „pentru”, 2 voturi „impotriva” si 2 abtineri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: