„Ghita, trimis in judecata de DNA, trebuie sa fie retras din comisia SRI”. Solicitare pentru PSD

politica

Partidul National Liberal solicita Partidului Social Democrat sa ii retraga deputatului Sebastian Ghita, de urgenta, sprijinul politic in baza caruia acesta detine calitatea de membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI.

„Trimiterea in judecata a deputatului Sebastian Ghita pentru dare de mita, santaj si spalare de bani, alaturi de fostul sef al Politiei Judetene Prahova, de fostul sef al DGA Prahova si de doi procurori sefi din Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, este absolut incompatibila cu detinerea, in continuare, a functiei de membru intr-o comisie parlamentara care controleaza un serviciu de informatii al statului roman”, se arata intr-un comunicat al PNL.

In opinia liberalilor, mentinerea lui Ghita in Comisia SRI este cu atat mai grava cu cat acesta a mai fost trimis in judecata in alt dosar.

„Ghita reuseste contraperformanta de a avea doua dosare in care este trimis in judecata si continua sa faca totusi parte din Comisia de control parlamentar al unui serviciu secret. Deputatul PSD ar fi trebuit sa se retraga din functia de membru al acestei comisii pentru a nu afecta nici acest for parlamentar, dar nici serviciul de informatii al carui obiect de activitate il constituie. Membrii acestei comisii trebuie sa dea dovada de probitate in absolut orice aspect al vietii lor, atat publice, cat si private”, arata PNL.

PNL cere PSD sa dea dovada de responsabilitate si „sa nu procedeze ca in trecut, cand l-a sustinut in cadrul Comisiei de control, desi acesta demisionase din partid, iar conducerea PSD anuntase ca va decide asupra retragerii sprijinului, lucru care nu s-a intamplat niciodata”.

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata, sub control judiciar pe cautiune, pe deputatul Sebastian Ghita, alaturi de fosti sefi din Parchet si Politie.

Sebastian Ghita este acuzat de doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, si conducerea unui vehicul fara permis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: