Guvernul Ciolos, masura revolutionara pentru a combate CORUPTIA. Va fi vanzoleala mare in institutiile publice

actualitate

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat vineri ca noua Strategie Nationala Anticoruptie (SNA) 2016-2020 pune accentul pe preventie. Astfel, in cazul in care apar cazuri de coruptie in institutiile publice, atunci vor fi trasi la raspundere si conducatorii acestora.

„Prin noua Strategie am adus o schimbare de paradigma, punand accentul pe preventie si pe responsabilitatea la nivel managerial. Reluam ceea ce exista si in strategia precedenta, dar credem noi ca nu a fost pus in practica asa cum se cuvine responsabilitatea la nivel managerial, in sensul ca orice cauza care ajunge la ANI sau, mai rau, la DNA este in mod clar un esec de management, pentru care cineva trebuie sa raspunda. Prin noua Strategie, fiecare manager de institutie publica trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru aplicarea unor politici si standarde interne care sa previna faptele de coruptie in institutia pe care o conduce”, a declarat Raluca Pruna in cadrul unei conferinte la Palatul Victoria, citata de Agerpres.

Ministrul Justitiei a subliniat ca SNA mentine atentia asupra unor sectoare vulnerabile, cum sunt sistemul judiciar, Parlamentul, mediul de afaceri, insa adauga si noi domenii prioritare.

„Daca vrem o Romania educata, o Romanie sanatoasa, este absolut necesar ca si in Sanatate si Educatie sa facem ceva. Strategia propune masuri concrete. In Educatie am propus adoptarea la nivel national a unui cadru transparent bazat pe criterii de performanta, pentru asigurarea integritatii concursurilor, de exemplu de inspectori scolari generali, introducerea unui sistem care sa descurajeze plagiatul, iar in sectorul Sanatatii am retinut in strategie ca fiind importanta infiintarea in cadrul Ministerului Sanatatii a unui mecanism care sa prioritizeze alocarile bugetare si evaluarea deciziilor in cadrul Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate”, a mai spus Raluca Pruna.

De asemenea, la nivelul administratiei centrale, Guvernul isi asuma prin strategie transparenta actului decizional si guvernarea deschisa, „ca cerinta obligatorie pentru o guvernare responsabila, care este in folosul cetatenilor”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: