„Guvernul tehnocrat era mai performant! Acum s-au returat motoarele evaziunii!” – un fost sef ANAF explica cifrele cu care se lauda Dragnea

money

Economistul Gelu Stefan Diaconu – fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) – a explica ce inseamna cresterea economica cu care se lauda Dragnea.

Gelu Diaconu avertizeaza ca „s-au returat motoarele evaziunii” si subliniaza ca Guvernul PSD-ALDE este mai neperformant decat Cabinetul tehnocrat condus de Dacian Ciolos.

Citeste si: „Crestere economica doar in buzunarele lui Dragnea!” – Un economist desfiinteaza datele cu care se lauda PSD-ul

„Recenta crestere economica record din trim.1 poate fi o realitate. Vom vedea! Ce stim sigur, insa, este ca, in plina crestere economica, veniturile bugetare din impozitele aferente bunurilor si serviciilor sunt mai mici decat anul trecut.

Executia bugetara pe trim.1 anul acesta arata ca anemica crestere a veniturilor bugetare de 2,7% este datorata exclusiv impozitului pe venit si contributiilor sociale ca urmare a cresterii substantiale a salariului minim.

In schimb, la TVA, accize, impozit pe profit, etc., cresterea economica nu se regaseste in sume suplimentare colectate la buget.

Datele INS arata cresteri consistente atat in industrie cat si in servicii de evolutia carora sunt legate impozitele enumerate mai sus. Explicatia este doar una: s-au returat motoarele evaziunii!

Gasca noilor sefi din MFP/ANAF cred ca vor da explicatii macar la viitoarea rectificare…pe care insusi premierul Grindeanu o vede in culori sumbre.

Pana si tehnocratii erau mai performanti! Iar acest lucru ar trebui sa fie o constatare dureroasa pentru multi!”, scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: