Iata gauri reale, domnule Dragnea! Raportul devastator al Curtii de Conturi privind activitatea de ministru a lui Dragnea. Acuzatiile lui Vacaroiu – VIDEO

politica

Liviu Dragnea continua sa sustina ca Guvernul Ciolos a lasat o „gaura de 10 miliarde”, desi pana si ministrul PSD al Finantelor, Viorel Stefan, precizeaza ca ar fi vorba de fapt despre o supraestimare a veniturilor. Insa gauri reale s-au inregistrat in timpul guvernarii lui Ponta si chiar in mandatul de ministru al lui Liviu Dragnea.

Intr-un interviu pentru Europa FM, acordat in februarie 2016, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a dezvaluit ca bugetul public din Romania a fost fraudat in ultimii 10 ani de 2,1 miliarde de euro. El a explicat ca de vina sunt coruptia, neglijenta in serviciu si schimbarea permanenta a legislatiei.

Nicolae Vacaroiu a mentionat ca cele mai multe prejudicii sunt comise cu buna stiinta chiar la nivel guvernamental. El a oferit ca exemplu modul in care  guvernul condus de Victor Ponta,a luat de la bugetul de investitii 2 miliarde de lei. Banii au fost transferati la fondul de rezerva al Guvernului si impartiti nejustificat primariilor si consiliilor judetene prin ordonante de urgenta.

,,E ingrijorator faptul ca aceste 2 miliarde s-au dus la cresterea rezervei Guvernului si au plecat catre primarii si s-au dus deci catre alte destinatii, deci au majorat fondul de rezerva. Ceea ce ma ingrijoreaza e ca restul de valoare de investitii prevazute in buget, banii aia trebuiau utilizati cu maxima eficienta” , a subliniat Nicolae Vacaroiu. Odata ajunsi la autoritatile locale, banii s-au risipit.

De asemenea, inspectorii Curtii de Conturi au constatat ca, in 2014, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus atunci de Liviu Dragnea, a facut plati de aproape un milion de lei pentru finantarea unor lucrari, desi ele se pe terenuri aflate in litigiu si nu au putut obtine autorizatiile necesare. Toate aceste obiective au ramas abandonate.

Presedintele Curtii de Conturi spune ca in ultimii ani, institutia a sesizat parchetele, inclusiv DNA, in aproape 700 de cazuri. Alte 70 de sesizari urmeaza sa fie trimise procurorilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: