Inca un senator PSD infunda PUSCARIA. Ani grei de inchisoare pentru o spaga de 200.000 de euro

politica

Senatorul Marius Isaila a fost condamnat, joi, la 5 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, decizia luata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind definitiva.

Decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

In luna aprilie a acestui an, parlamentar a fost condamnat, in prima instanta, la patru ani de inchisoare.

Potrivit DNA, in prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian Stefan Ene, in intelegere cu inculpatul Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de catre ANAF la firma unui denuntator care le-a solicitat ajutorul in acest sens.

„Dupa ce Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan i-au pretins inculpatului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor realiza interventiile pe langa functionarii ANAF, acesta din urma a transmis mai departe solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina lui Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe celorlalti doi inculpati. Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi inculpati nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului. Acestia au pretins o noua suma — 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control”, se arata in rechizitoriu.

In august 2013, Marius Ovidiu Isaila si Cristian Ene i-au pretins lui Catalin Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna anului 2013, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF — Directia Generala Antifrauda Fiscala, sustin procurorii.

In acelasi scop, pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici si decizionali din structurile de resort — in vederea favorizarii aceluiasi inculpat la concursul ce a avut loc la data de 29 martie 2014 pentru ocuparea unor functii in cadrul ANAF, Directia Generala Antifrauda Fiscala — Isaila, prin intermediul lui Ene, i-a pretins o noua suma, in cuantum tot de 20.000 euro.

Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu, Isaila, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut intre ceilalti doi inculpati, precizeaza DNA.

Conform DNA, in cursul anului 2013, Isaila si Ene au promis unui om de afaceri realizarea de interventii pe langa functionari din cadrul Primariei sector 3 si la alte entitati juridice, pentru ca societatea acestuia sa obtina incheierea unor contracte de lucrari.

”Folosul celor doi inculpati, urmare a acestor ‘interventii’, a constat in nerestituirea unui imprumut, in suma de 25.000 euro, pe care inculpatul Isaila Marius Ovidiu il contractase de la omul de afaceri, parte din suma de bani imprumutata fiind folosita de inculpatul Ene Cristian Stefan”, precizeaza sursa citata.

In timpul anchetei, Catalin Cristescu si-a recunoscut vinovatia si a fost de acord cu propunerea procurorilor de a primi o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: