Iohannis il pune la punct pe Dragnea cu tot cu „inventiile” sale. Semnal de incurajare transmis lui Tudose, cu cateva ore inainte de inclestarea din PSD

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca parteneriatul este cheia succesului economic, indiferent de ceea ce pretind uneori politicienii. El a facut o aluzie foarte transparenta la teoriile lui Liviu Dragnea: „Aceasta este calea succesului economic si nu exista scurtaturi in drumul spre prosperitate, indiferent cat de mult pretind uneori politicienii ca doar ei sunt capabili sa inventeze”.

„Si ca urmare a investitiilor straine Craiova redevine un important centru industrial al Romaniei. Aceasta ne arata inca odata ca investitiile straine si capitalul romanesc trebuie sustinute si incurajate deopotriva. M-as bucura sa se inteleaga macar in ceasul al 12-lea ca politicile economice adverse nu fac bine nimanui. De fapt, investitiile straine consolideaza capitalul romanesc, asa cum am vazut ca se intampla si aici. Avem la Craiova un foarte bun exemplu de ecosistem industrial compus din zeci de firme romanesti dezvoltat in jurul firmei Ford. Investitiile mari au facut dintotdeauna casa buna cu dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. In economie parteneriatul inseamna cooperare si concurenta prin antreprenoriat, inovatie si productivitate. Aceasta este calea succesului economic si nu exista scurtaturi in drumul spre prosperitate, indiferent cat de mult pretind uneori politicienii ca doar ei sunt capabili sa inventeze”, a spus Iohannis, la lansarea noului model Ford EcoSport.

La Craiova a fost prezent, alaturi de Iohannis, si premierul Tudose. Presedintele i-a dat un semnal incurajator:  „Eu cred ca premierul e de buna credinta si doreste sa aiba o echipa performanta”. 

Seful statului a precizat ca performanta este masura valorii.

„De aceea este bine sa intelegem ca piata nu este adversarul cuiva, ci doar mijlocul prin care realizarile valoroase ajung sa iasa la suprafata si sa conduca la prosperitatea unei natiuni, asa ar trebui sa arate si proiectul de succes al Romaniei, intemeiat pe cultura valorii in economie, in administratie, in scoala si nu doar uneori sau doar in anumite domenii, ci permanent in viata de zi cu zi”, a afirmat Iohannis.

Seful statului a sustinut ca lansarea noului model Ford este importanta si prin prisma Parteneriatului strategic dintre Romania si SUA.

„Dincolo de eficienta componentei sale militare, Parteneriatul nostru are sansa de a fi intregit prin astfel de realizari in planul cooperarii economice”, a aratat Iohannis.

El a afirmat ca prin lansarea acestui nou model Ford industria auto din Romania isi creeaza o reputatie tot mai puternica pe piata auto europeana, mai ales ca evolutiile recente sunt foarte promitatoare. Astfel, seful statului a aratat ca in prezent Romania ocupa locul 11 in Europa dupa productia anuala de automobile.

„Prin munca dumneavoastra si a tuturor celor care lucreaza in acest domeniu industria auto din Romania a ajuns sa reprezinte anul trecut circa 13% din PIB si un sfert din exporturile totale ale Romaniei, un sector foarte important pentru economia noastra. Aceste performante trebuie sa fie consolidate in continuare prin asemenea proiecte ambitioase, prin profesionalism si prin competitivitate”, a spus Iohannis.

El a subliniat ca Romania are un potential economic deosebit.

„Este esential sa fim cu totii constienti ca sansa extraordinara a Romaniei este dezvoltarea economica, o dezvoltare sanatoasa care sa fructifice oportunitatile si avantajele competitive pe care le avem aici in Romania”, a declarat seful statului.

Iohannis a precizat ca prin extinderea fabricii Ford se creeaza inca 1.700 de locuri de munca. El si-a exprimat speranta ca modelul Ford EcoSport va deveni o „noua poveste de succes” a Companiei Ford si a industriei auto romanesti.

„Poate ca stiti. Pentru mine este deja a doua oara in aceasta saptamana cand ajung la Craiova si stiti ce: imi place tot mai mult!”, a mai spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: