Iordache soate capul din vagauna pentru a apara legile lui Tudorel Toader: „Ocupati timpul cu teme false”

politica

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marti, in plen, ca semnatarii motiunii simple pe Justitie sunt „in criza de idei” si incearca sa ocupe timpul cu „teme false”, sustinand ca, prin proiectul de modificare si completare, legile Justitiei sunt „mai concise” si „mai clare”.

„Sunt surprins de modul in care ati decis sa depuneti aceasta motiune simpla. Am vazut-o semnata de doua grupuri parlamentare. Sunt surprins de declaratiile dumneavoastra. Se vede ca sunteti in criza de idei si, in aceste conditii, incercati sa ocupati timpul cu teme false”, a spus Iordache, fost ministru al Justitiei, la dezbaterea motiunii simple „PSD stapanul justitiei?! Chiar asa…”, initiata de PNL si USR.

Iordache a adaugat ca cele trei legi privind Justitia au fost elaborate sunt directa coordonare a CE, iar, la niciun an, Monica Macovei, in calitate de ministru al Justitiei, le-a schimbat, obtinand subordonarea procurorilor, inlaturarea unor prevederi democratice din organizarea CSM.

„Prin proiectul de modificare si completare a legilor Justitiei textele sunt mai concise si mai clare”, a afirmat social-democratul, citat de Agerpres.

El a aratat ca pe Ordonanta 13 au fost date doua decizii CCR, care au constatat „pertinenta” actului normativ.

Potrivit lui Iordache, motiunea nu specifica in ce consta incalcarea principiilor independentei si inamovibilitatii magistratilor si a statului democratic.

Cu privire la functiile de conducere din Ministerul Public, Florin Iordache a spus ca modificarile propuse de ministrul Justitiei inlatura un control politic.

El a mai sustinut ca semnatarii motiunii fac „o confuzie grava intre puterea judecatoreasca si Ministerul Public”, mentionand ca exista o problema care trebuie solutionata si anume raspunderea magistratilor.

In opinia lui Iordache, ministrul Justitiei a facut un prim pas pentru rezolvarea acestei probleme.

Parlamentul este cel care decide asupra modificarilor la legile Justitiei, ministrul de resort facand o propunere in aceasta privinta, a indicat deputatul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: