Ironie prea inteligenta pentru Dragnea. Un tehnocrat arata cum liderul PSD a descoperit „gaura de 10 miliarde”: „Intre 1+1 si 3 mai ramine o ‘gaura'”

politica

Catalin Drula, fost consilier al lui Dacian Ciolos, ironizeaza modul in care Liviu Dragnea a descoperit ca tehnocratii ar fi lasat o „gaura de 10 miliarde” la buget.

Drula spune ca Dragnea se astepta ca 1+1 sa fie egal cu 3, adica sa fie mult mai multe fonduri la dispozitia guvernului pentru promisiunile PSD, asa cum afirma in campanie.

„Cum bine zice Catalin Drula: ‘Confruntat cu matematica, dl. Dragnea a descoperit ca intre 1+1 si 3 mai ramine o ‘gaura’, desi in campanie ii dadea egal. Evident, e vina tehnocratilor'”, a citat fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Dacian Ciolos a explicat pe larg ce se ascude de fapt in spatele acuzatiilor lui Liviu Dragnea.

„Confruntat probabil cu cateva cifre si realitati ale economiei romanesti pe care eu le tot spun de cateva luni, constient ca nu stie pe unde sa scoata camasa ca sa acopere financiar promisiunile facute in campania electorala, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie si anunta ca ar fi gasit, citez, ‘o gaura de zece miliarde in buget’.

Pentru orice om cu minime cunostinte economice, o astfel de ‘gaura’ ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate si, oricum, ar fi trebuit sa se regaseasca in deficitul bugetar – ceea ce nu este cazul. Aceasta ‘gaura’ NU exista.

Realitatea este ca in 2016 veniturile au fost mai mari decat in 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat si aprobat de Parlament odata cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, in decembrie am rambursat integral firmelor TVA in valoare de 2,1 miliarde de lei, fara a lasa presiune pe bugetul anului urmator, cum se obisnuieste, tocmai pentru a usura povara noului Guvern. Restul sunt povesti.

De altfel, in 2017 este alt buget. In caz ca anul acesta nu isi poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i asa, domnul Dragnea nu se incurca in detalii.

In rest, este acelasi mod de lucru folosit de PSD si cat timp am guvernat: tehnocratii sunt de vina. PSD isi acopera nerealizarile si promisiunile mincinoase cu diversiuni si propaganda.

Bugetul tarii nu este un sac fara fund si nici nu poate fi administrat haiduceste, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastra populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit si platesc taxe, ne veti indatora tara si viitorul. Chiar asa, de ce nu ati spus in campanie ca veti creste taxele pentru o parte dintre angajati si ati facut acest lucru in a doua sedinta de Guvern?”, a scris Ciolos pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: