Kelemen Hunor lanseaza un nou atac la adresa premierului Tudose, promitand ca UDMR va lupta: „Speram ca nu vom flutura in 2018 langa drapele”

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, la Turda, ca anul 2018 va fi unul dificil, afirmand ca in secolul al XXI-lea minoritatea maghiara lupta pentru a-si mentine si apara identitatea.

„Viitorul nostru depinde de modul in care percepem trecutul. Anul 2018 este si va fi un an dificil. Daca in 1568 libertatea religioasa si-a gasit rezolvarea, va fi usor sa gasim rezolvarea in acest an sau in viitorul apropiat pentru a raspunde cerintelor minoritatii nationale care isi cere libertatea religioasa, de confesiune, de existenta? Va fi usor sa intelegem de ce exista aceste cereri? In secolul al XXI-lea luptam pentru dreptul de a mentine si apara identitatea si a avea dreptul de a ne decide viitorul, iar, avand aceasta libertate de a decide, speram ca nu vom flutura langa drapele, asa cum ni s-a promis alaltaieri”, a spus Kelemen Hunor, la manifestarile religioase organizate cu ocazia implinirii a 450 de ani de la proclamarea Edictului Libertatii Religioase, organizate de Biserica Unitariana.

Printre participantii la manifestari se numara presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, ministrul Resurselor Umane din Guvernul Ungariei, Balog Zoltan, presedintele Comisiei de politica externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, si episcopii bisericilor traditionale maghiare din Transilvania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: