Kovesi, precizari taioase privind prezenta in sufrageria lui Oprea. Penalii reactioneaza cu o furie incontrolabila: „Se comporta ca un infractor”

news

Laura Codruta Kovesi a raspuns, in premiera, la acuzatiile privind prezenta sa acasa la Gabriel Oprea in noaptea algerilor prezidentiale din 2009. Ea a precizat ca este un subiect de can-can.

„Nu comentez can-can-uri, dar va raspund la intrebari care nu vizeaza can-can-uri”, a spus Kovesi.

Iata intrebarile si raspunsurile:

Ati fost la Gabriel Oprea acasa in seara alegerilor prezidentiale din 2009?

Este deja o intrebare retorica daca am fost sau nu am fost. Este o tema lansata in spatiul public de un inculpat si intre timp a devenit o tema de can-can, nu comentez can-can-uri, dar va raspund la intrebari care nu vizeaza can-can-uri.

Ati facut ceva pentru a influenta rezultaul alegerilor prezidentiale din 2009? Este ceea ce ancheteaza si comisia parlamentara.

Nu. Nu. Si ma intreb cum as fi putut influenta rezultatul alegerilor. Seamana a scenariu de film.

Aveti cunostinta ca cineva dintre persoanele pe care le cunoasteti, dl Coldea sau dl Maior de exemplu, sa fi incercat sau chiar reusit influentarea rezultatului alegerilor din 2009?

Nu am niciun fel de informatie, date, probe ca s-au fraudat algerile. Daca aveam o astfel de informatie, as fi fost prima care as fi deschis un dosar penal si as fi verificat. Nu am niciun fel de informatii, date, probe cu privire la aceste suspiciuni.

Si de ce nu v-ati dus in fata comisiei parlamentare de ancheta?

Acesta este motivul. Pentru ca nu am niciun fel de informatii cu privire la ceea ce face obiectul comisiei parlamentare. Am primit o solicitare de a ma prezenta la Parlament, mi s-a comunicat care este obiectul comisiei, pe o pagina si jumatate, am citit obiectivele comisiei, nu cunosc nimic legat de ele, cred ca 90% daca nu toate exced competentelor de procuror, nu aveau legatura cu atributiile mele de procuror general si acesta este motivul pentru care am raspuns la fiecare solicitare ca nu ma prezint, pentru ca nu detin date si informatii legate de obiectul comisiei.

V-au mai invitat?

Nu am mai primit nicio invitatie.

Inculpatul Dan Andronic, cel care a lansat acuzatiile privind prezenta lui Kovesi in casa lui Gabriel Oprea, a reactionat extrem de furios.

„Se comporta ca un infractor, ca un om care are ceva de ascuns. Deci daca n-ar exista nimic in neregula cu noaptea alegerilor din 2009, doamna Kovesi ar trebui sa fie prima care sa recunoasca, ca a fost acolo. Modul penibil si lipsit de demnitate in care Laura Codruta Kovesi raspunde la niste intrebari precise ne arata ca are ceva de ascuns”, a declarat Dan Andronic la Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: