Kovesi, primele declaratii despre acuzatiile lui Ghita. Vorbele sefei DNA au fost bruiate de urlete cu „Demisia!”

politica

Sefa DNA a dat primele declaratii despre acuzatiile lui Sebastian Ghita.

„Sa lasam lucrurile ridicole, gen cucuvele mov sau de alte culori, sefi de la CIA si altele. (…) Nu comentez declaratiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte la DNA. O parte sunt instrumentate la DNA, altele sunt trimise in judecata. Nu doresc sa intru in dialog cu acesta”, a declarat Kovesi dupa intalnirea cu ministrul Justitiei, Florin Iordache.

In timp ce Kovesi dadea declaratii presei in fata Ministerului Justitiei, mai multe voci au strigat „Demisia”.

Cele mai importante declaratii:

– In ceea ce priveste atacurile care sunt in ultima perioada cu privire la sistemul de justitie as avea mai multe comentarii. Sunt atacuri facute de inculpati care sunt cercetati in dosarele DNA. Acesta atacuri sunt facute datorita faptului ca DNA si-a permis sa deranjeze inculpatii. Am observat in ultima perioada ca desi am facut mai multe demersuri institutionale aceste atacuri au continuat. La sfarsitul anului trecut am facut sesizari la CSM cu privire la afirmatiile tendentioase. Doar la sfarsitul anului trecut am facut peste 14 sesizari la CSM cu privire la afirmatiile denigratoare, ridicole, am sesizat CNA pentru 12 emisiuni si chiar in cursul zilei de azi am reluat dialogul cu CSM

– Domnul ministru ne-a invitat la o discutie privind bugetul DNA, nevoia de a ne ajuta in ceea ce priveste resursele umane. Am profitat de aceasta invitatie pt a aduce pe masa toate aceste sesizari. Am depus in copie toate demersurile institutionale.

– Despre dosarul lui Sebastian Ghita: „In acest dosar noi am dispus masura controlului judiciar si obligatia de a nu parasi tara, masura unui filaj catre politia Romana. Noi ne-am luat masuri de precautie.”

– Teza mea de doctorat este corecta, ea a fost verificata de 2 ori. Din punctul meu de vedere, subiectul este inchis. – a declarat Laura Codruta Kovesi dupa intalnirea cu ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: